View Single Post
Vechi 17.11.2010, 14:03:47
Scotsman
Guest

Implicit

Mihail,am citit cu mare atentie cele spuse de tine si in anumite locuri,gandurile tale mi-au adus aminte de aceste randuri:

,,Într-adevăr cu toții avem zile când ne simțim apăsați, bulversați, plictisiți sau epuizați. Poate denumim aceste stări forme moderate de depresie, dar poate descurajare ar fi un termen mai potrivit pentru ele. A ne aștepta să trăim în această lume fără a cunoaște deziluzii ocazionale sau mâhniri, ar fi o iluzie. Practic fiecare personaj important al Bibliei a cunoscut momente de mâhnire, de apăsare sau de tristețe, inclusiv Mantuitorul.

O parcurgere a Psalmilor, a cărților Ieremia și Ecclesiastul ne va releva că o parte destul de mare a vieții, chiar și a celor evlavioși, este deprimantă până la lacrimi, plină de tristețe sau dezorientare. Cu toate acestea, Dumnezeu nu se simte obligat să se scuze pentru asta. Dimpotrivă, ne aduce la cunoștință că El se folosește de toate acestea pentru a ne conforma definitiv chipului Fiului Său, adică pentru a întipări profund în noi caracterul Lui (Iacov 1:2-4 și Rom 5:3-5).

Trăirea perfectă a unei fericiri netulburate și cunoașterea împlinirii totale fără să mai resimțim efectele păcatului, ne așteaptă doar în eternitate.

Goliciunea, mâhnirea și insatisfacția cunoscute în această viață reprezintă consecințele directe ale păcatului care lucrează în lume. În ciuda acestui fapt, Dumnezeu folosește aceste încercări pentru a ne împiedica să devenim prea comozi în situația noastră prezentă. Urmărind ca asemenea lui Avraam și noi să așteptăm "cetatea care are temelii tari, al cărei meșter și ziditor este Dumnezeu." (Evrei 11:10)."

Sper din toata inima sa iti dea Cel de Sus puterea de a lupta pina la capat pentru mantuirea pe care o cauti.Sunt convins ca rugaciunea ta sincera,din inima,simpla, va fi ascultata si nu vei fi niciodata singur in drumul tau prin viata.Daca simti ca perioadele petrecute la manastire,sau alaturi de duhovnic,te ajuta atunci sa nu eziti sa le prelungesti cat mai mult.Aceea maicuta s-ar putea sa fie modul prin care Cel de Sus te-a chemat sa crezi in EL.Poate ca exemplul vietii ei monahale a fost scanteia care te-a ajutat pe tine.Cel de Sus lucreza in moduri mai presus de intelegerea noastra si datorita acestui fapt eu iti doresc sa ramii tare in Credinta ta si fie ca rugaciunile tale sa fie auzite.Mai cred faptul ca(si imi asum cele ce urmeza) Mantuitorul,in Predica de pe Munte(,,Fericirile"),a vorbit mai ales celor ca tine.

Cel de Sus sa vegheze mereu asupra ta
Reply With Quote