Citat:
În prealabil postat de danutzek83
Hristos Insusi afirma "„VOI ZIDI BISERICA MEA ȘI PORȚILE IADULUI NU O VOR BIRUI ” (Matei 16:18). Atat de mult se fundamenteaza asa zisa lor credinta in Biblie incat saracii se afla intr-o mare dilema: despre care Biserica vorbeste aici Mantuitorul?
|
Nu e nici o dilemă, e vorba de BISERICA CREȘTINĂ (adică a LUI, a lui Christos). La oricâte "ghidușii frazeologice" ați recurge, acolo niciodată nu va scrie BISERICA ORTODOXĂ! Clar?
Citat:
Este greu sa nu ai radacini.
|
Este, dar mai greu e să ai "greaua moștenire" a unor rădăcini corupte. Pe acestea la venirea Sa, Hristos le va arde cu ramuri cu tot (
Maleahi 4,1). Apropo, mă poate lămuri cineva de ce din Biblia Ortodoxă s-a scos capitolul 4 din Maleahi?
http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul...ent/52/Maleahi
Citat:
P.S.
In privinta Traditiei: ce e asa de greu de inteles ca Biblia nu e decat o parte din Sf Traditie.
|
Probabil pentru că nu scrie asta în Biblie. Dacă ar fi fost scris că trebuie să păzim și Sfânta Tradiție, am fi înțeles și noi ăștia mai "greu de cap".
Citat:
Pana la Moise cum s-a facut cunoscut Cuvantul lui Dumnezeu? Oral sau in scris?
|
Oral transmis din patriarh în patriarh. Din fericire pe vremea aceea, patriarhii nu colaboraseră cu diavolul (legionari, securitate, etc.), așa că Cuvântul lui Dumnezeu s-a transmis nealterat.