View Single Post
Vechi 18.11.2010, 15:27:34
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pai tu ai spus cum puteau fi Moise si Sf. Ilie cu Iisus! Eu ti-am argumentat cum au fost, desi ceiltalti toti au ajuns in Iad.
Pai Moise murise, nu putea iesi din iad ca sa fie pe muntele schimbarii la fata. Asta invalideaza teoria cum ca sfintii VT erau in iad dupa moarte.

Citat:
Mantuitorul de aceea a venit ca sa scape oamenii de robia mortii. Pentru ca, asa cum ai spus, caderea lui Adam a adus moartea. E clar. Toti ajungeau in Iad pentru ca nimeni nu putea ajunge in Rai. Ca o simpla parere, dau citatul din Facerea:
24.Și izgonind pe Adam, l-a așezat în preajma grădinii celei din Eden și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții.
Nu ajungeau in iad decat cei care nu se incredeau in Hristos, lucru valabil atat in VT cat si in NT. Jertfa lui Hristos nu a avut efect doar din momentul crucificarii ci efectul ei a fost de la primul pana la ultimul om. Tu de ce crezi ca evreii aduceau jertfe in VT?ce reprezentau acele jertfe?Ce rol mai aveau jertfele dc ei oricum se duceau in iad?

Citat:
Parerea majoritara e ca Avraam a ajuns in Iad intr-un loc special, de aceea se numeste sanul lui Avraam. Probabil fara chinuri.
Parerea majoritara e gresita pentru ca eu nu vad in Sf Scriptura unde se spune ca iadul are locuri speciale. Mai mult, in VT f rar apare ideea despre iad, cel mai multe invatam despre iad in NT de la Domnul Iisus.

Citat:
Deci daca spui ca cei din Vechiul testament se mantuiau, vezi bine ca jertfa mantuitorului nu avea prea mult rost. Si fara jertfa te mantuiai fara nicio problema.
Tu nu intelegi ca jertfa Mantuitorului nu e limitata de timp, ce e asa greu de inteles lucru asta? Jertfa Lui fusese hotarata inainte de intemeierea lumii, la Dumnezeu timpul nu e liniar cum e la noi, Dumnezeu nu e constrans de timp. Jertfa lui Hristos a fost in primul rand pentru a satisface dreptatea lui Dumnezeu, si din perspectiva lui Dumnezeu jertfa lui Hristos s-a stabilit inainte de intemeierea lumii.
Faptul ca un om din VT se increderea in Hristos care avea sa vina e la fel cu un om de acum care crede in Hristos care a venit. La fel era mantuit si primul si al doilea, prin credinta. Uite ce spune Iov:
"Dar eu știu că Răscumpărătorul meu este viu și că El, în ziua cea de pe urmă, va ridica iar din pulbere această piele a mea ce se destramă.
Și afară din trupul meu voi vedea pe Dumnezeu.
Pe El Îl voi vedea și ochii mei Îl vor privi, nu ai altuia. Și de dorul acesta măruntaiele mele tânjesc în mine."

Citat:
Ti-am mai spus, nu sunt teoriile mele. Noi stim mai multe din revelatiile sfintilor, voi nu aveti cum sa stiti toate astea, pentru ca nu aveti har si nici revelatii. De exemplu tu crezi ca un criminal sau un om indracit are parte de aceleasi chinuri ca cel care a facut ceva mai putin grav sau care a fost de alta religie dar a fost un om cat de cat bun? La asta se refera mai multe lacasuri, nu la faptul ca sunt mai multe iaduri.
Despre rai avem descrieri amanuntite din mai multe vedenii.
Avem si noi har, ca voi nu acceptati e problema voastra. Eu stiu ce stiu din cuvintele Sf Scripturi care e infailibila.
Omul pacatos care nu se pocaieste ajunge in iad indiferent de ce pacate a facut. Adam a fost alungat din eden datorita unui singur pacat, a mancat dintr-un fruct interzis. Nu a omorat pe nimeni, nu a mintit etc insa a fost suficient ca sa fie alungat din eden
Diferentierea intre pacate e facuta de oameni dar la Dumnezeu orice neascultare e pacat.

Citat:
Pai e cam acelasi lucru cu faptul ca noi suntem vinovati de pacatul lui Adam, care a adus moartea nu numai pentru el, ci pentru toti oamenii de dupa el. Jertfa Mantuitorului a readus viata, ca prin lucrarea Sa oamenii sa poata primi in ei harul Duhului Sfant si astfel sa poata sa stea in apropierea lui Dumnezeu dupa moarte.
Cum adica noi suntem vinovati de pacatul lui Adam?L-ai pus tu pe adam sa manance din pom?De ce sa te faci tu vinovat de pacatul lui?
Din contra, Adam e vinovat pentru natura pacatoasa pe care noi am mostenit-o de la el.

Citat:
Iar legat de Abel, nu spune ca evreii l-au omorat, ci ca toate acele pacate vor cadea pe capul lor.
Iar pe capul nostru a cazut ceea ce a facut Adam. Pe capul evreilor cade si ceea ce au facut Cain si ceilalti pana la el. clar, nu?
Nu e clar deloc, de ce sa cada asupra evreilor faptele lui Cain?De ce nu asupra romanilor, americanilor etc?
Intrebarea mea tocmai asta era, de ce asupra evreilor au cazut toate aceste crime:
Ca să se ceară de la neamul acesta sângele tuturor proorocilor, care s-a vărsat de la facerea lumii
Reply With Quote