18.11.2010, 22:53:12
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
2."Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu. Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: Beți dintru acesta toți, Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor." Matei 26.26-28
Prin credinta Sara a nascut, prin credinta fecioara Maria l-a nascut pe Mintuitorul nostru Isus Cristos, prin credinta evreii se botezau atunci cind a aparut sf Ioan Botezatorul, chiar daca pina atunci nimeni nu mai facuse acest lucru, prin credint sf apostol Pavel s-a convertit. Tot asa si eu cred ca daca Domnul nostru Isus Cristos a luat o piine simpla, iar dupa ce a binecuvintat-o si a spus ceea ce e scris mai sus, atunci acea piine e |Trupul lui Isus, chiar daca nu scrie "a devenit". Isus a spus "este Trupul meu", deci nu am ce sa mai adaug. Dupa o anumita binecuvintare piinea simpla se transforma in Trupul Domnului. Este simplu ca buna ziua.Daca ucenicii "staruiau in fringerea piinii" atunci cred, chiar daca nu inteleg, ca e un lucru bun sa fac acelasi lucru.
Cred Doamne, ajuta necredintei mele.
|
Din ce mi-ai scris înțeleg că nu scrie nicăieri [în Scriptură] "a devenit". Mulțumesc pentru confirmare.
Mai înțeleg de asemenea că această devenire, transformare are loc doar în mintea ortodoxului prin actul credinței. Mulțumit și cu acest răspuns și e momentul să declar că vă respect convingerile. Eu în calitate de neoprotestant încerc să-mi definesc convingerile doar pe baza Scripturii. Așa să-mi ajute Dumnezeu!
|