View Single Post
Vechi 04.06.2007, 14:58:19
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule Marius Daniel,

Lucrurile sunt simple si par complicate.
Daca sunteti mirean trebuie sa ascultati de preotul parohiei, episcopul locului si cam atat.
Daca sunteti calugar, desi ma indoiesc, ascultati direct de duhovnic si superior.

Asa ca daca sunteti din Moldova trebuie sa ascultati de IPS Daniel, din Tara Romaneasca de P.F. Teoctist daca sunteti din Ardeal de IPS Bartolomeu sau IPS Laurentiu etc. Daca sunteti din Athos lasati`i domne pe ei sa faca ce cred ei ca trebuie sa faca.

Imi pare asa de mult ca ne place sa ne balacim in ape tulburi ...

De cand si pana cand au ajuns mirenii sa ne dam cu parere ce trebuie sa faca BOR??? Am ajuns poate toti teologi? Sau am ajuns toti ca protestantii, protestand si spunand ca fiecare e mai aproape de "adevar". Insa adevarul acesta este stramb. Noi, mirenii nu avem nici un toiag de pastor. Asa ca sa stam cuminti si sa urmam pe adevaratul pastor, pe cel care il cunoastem: pe duhovnicul nostru, pe preotul de la parohie, pe episcopul locului, pe mitropolit, pe patriarh.

Restul este de la vicelanul vrajmas, tatal minciunii. Iar cei de la Muntele Athos, stiu ei bine ce fac. Dar fiecare cu crucea lui. Noi langa ai nostri, ei langa ai lor dar cu totii in aceeasi Liturghie.
Reply With Quote