Citat:
În prealabil postat de windorin
Cred ca mediul in care au loc acestea este foarte daunator omului (atat trupeste, cat si sufleteste).
Eu nu cred in "puterea" banilor nemunciti. Una este sa primeste un dar in bani, ca milostenie sau ca ajutor de la un apropiat, iar alta este sa il ispitesti pe Dumnezeu cautandu'ti norocul. Cand aud de noroc, parca il vad pe Dumnezeu legat de maini si de picioare.
|
Frumos raspuns si in asentimentul meu.Doamne ajuta! Banul trudit sporeste cu ajutorul lui Dumnezeu, mai ales atunci cand nu-l incatusam cu zece noduri, nesimtitori la lipsurile aproapelui.Si pentru ca este post si pentru ca se apropie Sfintele Sarbatori, frati crestini, sa daruim din ce avem si Dumnezeu ne va spori darurile.Cand daruim se face rai in casa celui ce primeste, dar si in casa celui ce daruieste, in sufletul sau. Sa aducem bucurie- bucuria de la Dumnezeu este.Doamne ajuta!
Si ca sa raspund la intrebare- sunt impotriva jocurilor de noroc. As vedea mai degraba nenoroc- pentru cei ce participa, castiga sau pierd. Sa ne fereasca Dumnezeu de aceasta ispita!
In Imnele dragostei dumnezeiesti ale Sfantului Simeon Noul Teolog retinem ca in lumina vorbeste Hristos insusi. "Imi vorbeste, ma priveste si o privesc / este in inima mea, dar este si in cer. / Imi porunceste sa am mila de toti din lume..."