Citat:
În prealabil postat de catalin2
Total gresit, probabil nu ati intele sprea multe din ortodoxie. Toti care sunt in comuniune sunt ortodocsi, nimeni nu contesta ca celalalt nu e ortodox. Doar stilistii sunt schismatici pentru ca au rupt comuniunea.
|
Citat:
În prealabil postat de ioannistor
Interesant cum un lup vorbeste de alt lup (a se citi un ERETIC vorbeste despre alt ERETIC).
Ce diferenta e intre Ciubotea Daniel si papa Benedict? Ambii sunt ecumenisti, deci vorba lui nea Nelu Caragiale: curat-murdari ERETICI, lupi in blana de oaie care se dedau unui spectacol de acuze interminabile.
|
Citat:
În prealabil postat de paradosis
De asemenea, ai mai afirmat “stilistii sunt schismatici pentru ca au rupt comuniunea”. Te rog iarasi sa nu umbli nici cu minciuni albe, jumatati de adevaruri, pentru ca separarea de ierarhul eretic nu este condamnata, ci este chiar obligatorie si lucru vrednic de lauda in ortodoxie.
|
Dragii mei, aproape am impresia ca dialogul dintre voi a fost o incercare deliberata de a demonstra adevarul sustinerilor mele.
Ortodoxia este laudabila, frumoasa, dezirabila, dar....
unde este Ortodoxia ? La paradosis, la catalin2, la ioannistor ? La Slatioara sau la Patriarhia ecumenica a Constantinopolului ?
Daca dumneavoastra trei ati accepta provocarea mea si v-ati inchide intr-o camera sub conditia de a nu iesi afara pana nu ati ajuns la un consens cu privire la cine este ortodox adevarat si cine este eretic si schismatic, probabil ca ati ramane acolo muuuuuulta vreme :)
Iata unul dintre motivele pentru care Mantuitorul a instituit slujirea de Print al apostolilor - pentru ca oamenii, sarmanii oameni, atat de predispusi sa cada in schisme, sectarisme, dezbinari si certuri, sa aiba un semn vizbil, un far, care sa le arate - Aici este Biserica. Bun sau rau, pacatos sau sfant, Papa a indeplinit intotdeauna aceasta functie, iar credinciosii n-au avut nevoie sa cunoasca teologie trinitara sau eclesiologie si drept canonic (sau sa se increada in episcopul x sau y) pentru a sti daca se afla in Biserica.
Mantuitorul a stiut ca oile sale sunt usor de risipit, si a luat masurile necesare pentru ca nici o oaie sa nu aiba scuza ca nu a stiut unde este pastorul cel adevarat sau slujitorii sai.