View Single Post
Vechi 21.11.2010, 08:06:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calatoria Vezi mesajul
Sunt o persoana credincioasa. M-am inregistrat pe acest forum pentru ca inca mai am o speranta ca voi primi niste raspunsuri. De acum nu voi scrie eu ci sufletul meu. Am doar 24 de ani si m-am casatorit in urma cu doi ani. Pana m-am casatorit m-am considerat o persoana fericita, apoi au inceput problemele de personalitate si de caracter dintre noi. Principalul motiv pentru care ne certam sunt banii dar de aici se ramifica intr-o mie de alte probleme. Nu inteleg cum sa gasesc raspunsul in Domnul. As vrea sa primesc un semn sa stiu ce am de facut. Adevarul este ca nu ma bate dar ma injura iar eu raspund cu aceeasi moneda pentru ca nu pot sa raspund raului cu bine. Nu mi-am dorit decat o casuta si un copil. O familie! Dar am primit in schimb multa suferinta, cel mai greu si mai dureros este ca pe langa suferinta pe care o simt eu, mai sufera si parintii mei care stiu de aproape toate problemele noastre. Imi scoate ochii daca vreau sa ma duc la coafor sau daca vreau sa imi cumpar o crema de fata. Pentru mine nicioadata nu sunt bani dar pt. placerile lui sunt. Ma simt frustrata pentru ca am renuntat la visul meu de a deveni actrita pentru a ma casatori si a intemeia o familie...familie de care s-a ales praful. Am studiat 7 ani actoria si am platit n cursuri de actorie si am renuntat pentru el, iar el isi bate joc de mine! Recunosc ca am ajuns la capatul rabdarilor, nu stiu ce ar trebui sa fac. Nu stiu daca il mai iubesc avand in vedere comportamentul lui dar am inteles ca la un moment dat relatia dintre doi soti intra la un alt nivel, trece de la iubire la obisnuinta, respect... La mine a ramas doar obisnuinta. Imi este rusine sa divortez, ma gandesc cate explicatii trebuie sa dau tuturora, toti prietenii, neamurile, dar pe de alta parte ma gandesc ca D-zeu nu m-a lasat pe Pamant sa sufar, am doar 24 de ani, am toata viata inainte. Dar ma gandesc si ca poate se schimba si lucrurile vor mege mai bine si vom fi fericiti...
Sunt prea puține detalii pentru a construi o imagine. Vorbiți de certuri pentru bani, dar, judecând numai după exemplele date, ar putea fi vorba de un soț care suferă de gelozie, de fapt.
În ceea ce privește banii, soția mea și cu mine am rezolvat această problemă într-un fel foarte simplu. Fiecare este cu banii lui. Avem un "fond comun" (așa îl numim noi), din care plătim cheltuielile comune prin natura lor (alimentele, întreținerea, cheltuieli legate de grădinițele și școlile copiilor). Din cauză că eu mănânc considerabil mai mult decât nevastă-mea, am stabilit ca acest fond să suporte și cheltuieli legate de cosmeticale (de tip creme de față) precum și dresurile. Dar nu și coaforul. În condiții obișnuite, în care amândoi lucrăm, acest fond este alimentat în cote egale de noi. În prezent, soția mea fiind în concediul de creștere a copilului, alimentez eu în cotă de 75 % și ea în cotă de 25 %. Toate celelalte cheltuieli personale, coaforul ei, rochiile ei și ce își mai cumpără ori cheltuie, din banii ei sunt făcute. La fel și eu. Pentru ce să suporte ea cheltuielile legate de pescuitul meu, de jocurile mele de noroc, de cărțile pe care eu vreau să le citesc ori de acțiunile mele de caritate ? În felul acesta, nu știu dacă ne-am certat de 3 ori pentru bani în cei 16 ani de căsătorie. Bineînâțeles, am găsit totuși alte motive să ne certăm, fiindcă atunci când există un duh de ceartă, găsirea motivelor nu e o problemă: dar nu de la bani.

De aceea, vă sfătuiesc să stabiliți asemenea lucruri de la început. Regulile clare reduc motivele de ceartă. Cel puțin pe cele din domeniul reglementat...

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.11.2010 at 08:11:25.
Reply With Quote