Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Nu cunosc asemenea cuvinte. Ați putea cita exact cuvintele lui Dumnezeu prin care El ne spune despre credință că este instrument ? Orice se poate spune despre credință: că este scop, că este dar, că este condiție a salvării, că este virtute. Instrument ? Nu, nu am auzit.
|
Dumneavoastră ați folosit expresia, de ce mă acuzați acum pe mine că nu e biblică?
Citat:
Iarăși: a spus cineva că este condiție suficientă "făurirea de reprezentări a lui Hristos pe cruce" ? Străduiți-vă să vă limitați refutările la ceea ce spun preopinenții, nu la ceea ce vă închipuiți că spun ei.
|
Ați spus sau nu "
instrument al salvării, așa cum sunt icoanele"?
Citat:
Încă o dată: a spus vreunul dintre noi că privitul zilnic la crucifix fără credință duce la mântuire ?
|
Nu. Dar am spus eu că ar fi spus careva dintre dvs. asta? Citiți cu atenție cum mi-am construit fraza.
Citat:
[...] acest rezultat benefic a fost rodul celor două lucruri conjugate: credința și privitul la obiecte făcute după instrucțiunile lui Dumnezeu [..]
|
De acord (asta și scoate în evidență '
lungul citat'). Puteți să-mi indicați unde găsim "instrucțiunile lui Dumnezeu" cu privire la confecționarea icoanelor?
Citat:
În ceea ce privește acest lung citat aparținând profetesei dv și atribuit lui "Gould Harmon" în speranța că suntem prea ignoranți ca să știm că Gould Harmon este aceeași persoană cu Ellen G. White, sper că nu vă închipuiți că este vreun argument de autoritate pentru mine.
|
Am o părere prea bună despre dvs. ca să fi avut o asemenea intenție. Prejudecata a fost singurul motiv pentru care am folosit acel "pseudonimul literar", și nu prejudecata dvs. ci a celorlalți cititori. Și nu a fost un argument, a fost doar un comentariu. După cum ați observat, în cele peste 3.000 de postări nu am adus
niciodată ca argumente citate din E.G.White. Ca să mă laud: a reușit cineva această performanță (tot la 2 postări văd câte un lung citat din sfinții părinți)?