Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Din câte știm, calea de a Îl cunoaște pe Dumnezeu, în ceea ce îi privește pe neoprotestanți, este Sfânta Scriptură, supranumită "Cuvântul lui Dumnezeu", deși noi știm că Logosul, Cuvântul lui Dumnezeu este Fiul lui Dumnezeu, Care S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din fecioara Maria și Sa făcut om.
|
Corect, doctore ... Si eu cred exact acelasi lucru ca si dumneavoastra. In plus, pe langa Logos, mai exista Rhema ... care este cuvantul vorbit ... adica, fiecare verset este viu si lucrator, si Rhema revine in cugetul nostru ori de cate ori avem nevoie sa ne calauzeasca Duhul Sfant. Mai mult, Cuvantul lui Dumnezeu, adica toate versetele biblice, este singurul mod de a-l cunoaste pe Dumnezeu asa cum este El, pentru ca prin ele se dezvaluie celui care Il cauta.
"tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele." (Isa.55:11) Cuvintele din Scriptura au aceasta putere de care spune Dumnezeu in Isaia. Ele m-au calauzit mai aproape de Dumnezeu, ajutandu-ma sa-L cunosc si sa inteleg Cui anume ma inchin ...
Nu este cuvantul Meu ca un foc, zice Domnul, si ca un ciocan care sfarama stanca? (Ier.23:29) Este. El a pus in inima mea un foc naprasnic care arde pentru Domnul meu ... si mi-a inmuiat inima ... Cand am citit declaratiile de dragoste ale lui Dumnezeu din Isaia ... nu am mai avut nici o indoiala de dragostea Lui pentru mine ... si, cine sunt eu?
Pentru ce nu intelegeti vorbirea Mea? Pentru ca nu puteti asculta Cuvantul Meu. (Ioan.8:43) Si de unde pot eu afla care fost Cuvantul Sau, daca nu citesc evangheliile si marturiile apostolilor?
"Stiu faptele tale: iata, ti-am pus inainte o usa deschisa pe care nimeni n-o poate inchide, caci ai putina putere, si ai pazit Cuvantul Meu si n-ai tagaduit Numele Meu. (Apoc.3:8) Care este "Cuvantul Meu" din punctul dumneavostra de vedere?