View Single Post
Vechi 21.11.2010, 21:01:36
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Recent am revăzut un discurs al unui pastor neoprotestant, baptist, din ale cărui idei am văzut și am remarcat nu doar inferioritatea spirituală a neoprotestanților în comparație cu sfinții Bisericii lui Hristos, dar am remarcat încă o dată atât lipsa unui tip de cunoaștere a lui Dumnezeu, și anume a cunoașterii mistice, specifică în general marilor sfinți, cât și disprețul profund față de acest tip de cunoaștere mistică a lui Dumnezeu prin harul lui Dumnezeu, dispreț concretizat în caracterizarea asceticii și misticii Bisericii Ortodoxe ca învățături și practici "babiloniene" ale unor oameni care vor să se urce prin propriile lor eforturi și puteri la Dumnezeu asemenea celor care au construit odinioară turnul Babel. Bineînțeles că această concepție despre ascetica și mistica Bisericii Ortodoxe nu doar că este total falsă, dar exprimă prin ea însăși atât o profundă lipsă de experiență spirituală de cel mai înalt nivel, cât și un dispreț și o împotrivire plină de orgoliu și de neascultare la adresa autorității spirituale a Bisericii lui Hristos și a sfinților lui Hristos, în special a sfinților mari trăitori mistici.
A-ti folosit de 5 ori cuvantul "mistic" in diferite variante ... Ce inseamna pentru dumneavoastra "mistic" ?
Reply With Quote