Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu-mi mai scrie asta, m-ai lămurit... Cred că a sosit momentul să-I spui Domnului problema ta: "Doamne Iisuse Hristoase, Tu ai spus în Luca 22,19 '...aceasta să faceți spre pomenirea Mea', dar eu nu Te mai cred. Ajută necredinței mele. Amin! "
|
Desigur, spre pomenirea Lui sa faca ce a spus: sa manace Trupul si Sangele. Altfel zicea sa manance painea si vinul in amintirea Sa. Asa cum Domnul a zis sa manace mielul in amintirea iesirii din robie. Cat mai vrei sa le ametesti?
Citat:
Nici n-am spus asta. Participarea la Cina Domnului fără credință în loc să ducă în Împărăția lui Dumnezeu, duce în împărăția morților, așa cum l-a dus pe Iuda. La ce i-a ajutat participarea la Cină? A mâncat trupul și sângele Domnului și a ajuns în Iad...
|
Inteleg ca adventistii cred totusi ca trebuie sa participe la Cina Domnului, nu e ceva ce tine doar de o masa.
Uite, aici cred ca ajungem la un acord, in stil ecumenist: si adventistii si ortodocsii au dreptate. E normal ca la voi sa fie ceva simbolic, pentru ca nu aveti har si orice ati face painea si vinul tot paine si vin raman, nu se transforma in Trupul si Sangele Domnului. Noi avem har si in cadrul Epiclezei se produce aceasta transformare invizibila. Voi mancati paine si vin pentru aducere aminte si noi mancam Trupul si Sangele (dar la vedere e tot paine si vin) pentru a primi har.
Citat:
Am spus că cine nu mânca mielul și nu ungea ușiorii cu sângele lui nu era mântuit (salvat). Ieșirea 12
|
Dar noi nu discutam de asta, ci de faptul ca de Paste evreii mancau miel, pentru aducere aminte. Dar mielul nu era absolut necesar pentru mantuire, cum spune Iisus de Trupul si sangele Sau.