Subiect: Roxana Briban
View Single Post
Vechi 22.11.2010, 12:51:59
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace ca are mare nevoie!

Nu Rodica, nu asta se intampla cu oamenii ramasi fara un loc de munca. Stii si tu ca noi toti, de altfel, ca sinuciderea nu este acceptata de catre Biserica sub nici o forma. Dumnezeu sa ma ierte, dar atatia oameni care au ramas pe drumuri, fara nici un alt fel de venit si care nu aleg sinuciderea ca optiune, cum traiesc? Te-ai intrebat cum se descurca cu ziua de maine?

Cine este raspunzator? E greu de raspuns, pt, e vorba de un cumul de situatii neplacute. Eu cred ca de vina este neputinta omului de a se adapta schimbarilor continue ale vietii actuale. Iar constientizarea valorii personale - nu ma refer in cazul de fata, ci in general vorbind - este unul dintre cele mai dificile obstacole ale vietii. Si ar mai fi ceva, un lucru foarte important, din punctul meu de vedere:legatura pe care noi oamenii o facem intre intamplarea negativa si pedeapsa, ceea ce nu intotdeauna este adevarat. Dar si neasumarea multor greseli ale existentei noastre din simplul motiv ca nu le putem constientiza.

Dar mai primeaza valorile? Peste tot? In ce procent? Cum se fac angajarile la noi, pe ce criterii?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote