E adevarat ceea ce spui Grigorie.
Dar ...
Dar nu cumva avem doar pareri? Nu cumva mi se pare mie ca ecumensimul este ceva bun? Nu cumva i se pare lui ca ecumenismul este ceva rau?
Pai in momentul cand ti se pare, si fi convins ca ti se pare cata vreme nu esti un teolog (apropo si de Parintele Papacioc), faci ascultare. Cel peste tine este mai aproape de teologie decat esti tu. Si tot asa. Nu poti sa`mi spui ca IPS Daniel sau PF Teoctist si toti membri SF Sinod nu cunosc argumente teologice. Si ca un bun sinod sunt convins ca va lua cele mai bune decizii iar noi ca buni crestini le vom urma.
Prea am ajus sa`i tragem de maneca ca nu fac cum vrem noi mirenii.
Deci revin la ce zice Grigorie:
Nu suntem o turma cata vrem atunci cand stim ceva facem ca atare. Dar cand nu stii, atunci facem ascultare. Cand s`a trecut la calendarul nou nu s`a facut ascultare????
Pai si cand se va lua o decizie cu privire la ecumenism se va pune problema de ascultare. Ca nu ia decizie PF Teoctist singur sau IPS Daniel.
INSA!!!
Ceea ce vedem cu totii este ca media intra si se baga in biserica din ce in ce mai mult, starnind si smintind poporul. Ajungem toti sa credem in democratie mai mult decat in sucesiunea apostolica. Nu m`ar mira ca mergand pe curentul acesta sa impunem alegeri democratice in BOR!!!
|