273. Timpul și contratimpul la Pucioși (II)
273. Timpul și contratimpul la Pucioși (II)
În încercarea lor disperată de a se legitima și de a-și construi o istorie credibilă, liderii pucioși confiscă o serie de personalități ale Bisericii Ortodoxe Române (preoți, călugări și credincioși) pe care-i pune în panoplia “sfinților” lor și-i denumește “trâmbițe apocaliptice”. Pe rând sunt elogiați: preotul Iosif Trifa (prima “trâmbiță” apocaliptică, în optica liderilor pucioși), apoi Petrache Lupu, cioban la oi ( a doua “trâmbiță”), apoi preotul Arsenie Boca ( a treia “trâmbiță”), apoi preotul Ioan Iovan ( a patra “trâmbiță”), apoi maica Veronica Gurău-Barbu ( a cincea “trâmbiță”), apoi Verginica Tudorache-Stoica (a șasea “trâmbiță”). Liderii pucioși se prefac că au uitat de a șaptea “trâmbiță” care a fost lelica Maria, pentru că dacă ar mai aminti-o și pe ea nu le-ar mai ieși socoteala (Scriptura vorbește doar de șapte trâmbițe, iar ei au ajuns, cu Mihaela cu tot, la cifra opt). De aceea ei pretind că a opta “trâmbiță” (Mihaela Tărcuță) este de fapt a șaptea, și că de fapt nu ea este trâmbița, ci este “Însuși Domnul” care vorbește către ea și prin ea. Aceasta este o manevră bine gândită, care ascunde prin aparenta modestie a Mihaelei pretenția ei de a fi cea mai mare proorociță din toate timpurile (și cele care au fost, și cele care nu mai sunt), căci ea este vectorul, țeava prin care se scurge pe pământ sunetul celei de-a șaptea trâmbițe, căci numai ei îi trâmbițează “Domnul-trâmbița a șaptea” în ureche. Odată cu trâmbițarea Mihaelei peste tot pământul și prin internet, nici timpul nu mai este:
“O, oamenilor, e mare taină țara aceasta, și este scris de ea în Scripturi și se numește țara strălucirilor; se numește așa pentru cuvântul Domnului, care se naște în ea, pentru lucrarea Domnului, care a fost în ea încă din anul 1921 când prima trâmbiță apocaliptică s-a coborât din cer și a sunat pe pământ și a fost dată unui om sfânt, care a fost ales și pregătit de Dumnezeu ca să-I fie trâmbiță trezitoare pe pământ. A luat Domnul dintre preoții bisericii un om cu numele de Iosif (Iosif Trifa, n.r.) și l-a pus să cuvinteze cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei, dar oamenii din biserică l-au omorât dându-l cezarului, că n-au crezut că el era ales de Dumnezeu. Și a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ, și a dat trâmbița unui cioban ca să sune din ea pe pământ cuvintele lui Dumnezeu peste oameni (Petrache Lupu, n.r.). Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot (Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot (Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească. Iar înainte de trâmbița a șaptea a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ și mi-a dat mie trâmbița și am sunat din ea și am fost trâmbița lui Dumnezeu, trâmbița a șasea, despre care scrie în Scripturi așa: "Și a trâmbițat al șaselea înger, și atunci s-a auzit un glas din cele patru capete ale jertfelnicului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu; un glas din cortul ceresc, un glas din templul cerului ca să cheme pe oameni la pocăință, că vine Domnul ca să sune din trâmbița a șasea că timp nu mai este. Iar în zilele când va grăi al șaptelea înger, când va fi să trâmbițeze al șaptelea înger, atunci săvârșită este toată taina lui Dumnezeu, și timpul nu mai este".” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 22-6-1997)
Timpul s-a făcut sul odată cu venirea lui Antihrist, anunțată chiar la Pucioasa, unde i se face cea mai mare publicitate, fiind prezentat de pucioși drept cel mai harnic înger, secerător al lui Dumnezeu, Căruia el Îi cosește toată recolta, iar neghina o ia și o aruncă în foc:
“Deschideți Scripturile și citiți în ele venirea Mea, care se împlinește curând, curând. Antichrist și îngerii lui sunt pregătiți să înșele toate neamurile cu venirea lui Hristos, venire făcută din minciuna lui antichrist. Timpul s-a făcut sul și nu mai este timp pentru necredință, că vine coasa lui antichrist ca să strângă pentru foc pe toți cei care n-au iubit pe Dumnezeu cu trăirea lor.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 24-4-1998)
În 1999 se anunță din nou că vremea s-a scurtat și că, așa scurtă cum este, nu mai este pentru că s-a sfârșit de tot. Cu toate acestea, mai sunt unii care mai au ceva vreme pentru veghere. Unii veghează pentru Cel care vine, și alții pentru Cel care nu vine:
“Eu însă nu mai grăiesc pentru nimeni pământește, căci vremea s-a scurtat și s-a sfârșit de tot, și nu mai este vreme să se folosească omul de lumea aceasta, căci este vremea venirii Mele, și pentru cei ce veghează ca să vin, și pentru cei ce veghează ca să nu vin. Dar Eu vin, că este scris să vin, și va fi venirea Mea ca în zilele lui Noe […].” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 8-11-1999)
În anul 2000 se anunță inevitabilul: timpul s-a scurs la vale și nu mai este. În schimb, a venit imediat după el un alt timp, care este, numit “vremea nunții veșnice”. E de presupus că nunta este în toi, deși au trecut zece ani de atunci și nimeni n-a fost invitat (încă) la masa de nuntă:
“Hai să ne fim casă unul altuia și ogor de lucru unul altuia. Hai, că timpul s-a scurs, și timp nu mai este. Sună din trâmbiță îngerul venirii Mele, și timp nu mai este, și a venit vremea nunții veșnice și Tatăl îmi face nuntă și îmi dă mireasă dulce și îmi șterge lacrima, căci sunt Fiul Lui Cel iubit, întru Care Tatăl a binevoit.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 17-06-2000)
Nu mai este timp… ba mai este! Iar cel care mai este va fi folosit exclusiv pentru “lucrul la omul întreg” , nu ca până acum (când e de presupus că s-a lucrat la el doar pe bucăți). Tocmai pentru că timp nu mai este, adepții pucioși sunt convocați să lucreze din zori până în celelalte zori, fără odihnă, ca să folosească la maximum timpul care mai este:
“Omul însă M-a încurcat mereu ca să nu pot să lucrez, și ca să lucrez după statura lui. Dar iată, timp nu mai este, și trebuie să lucrăm numai om întreg, fiilor trudiți. […] Din zori până-n zori v-aș vrea la lucru, că timp nu mai este, și este numai de lucru pentru voi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 12-7-2000)
În anul 2002 se proclamă solemn că “venirea celui de-al șaptelea înger” (care se cheamă “Însuși Domnul”) pe pământurile sfinte ale Pucioasei trebuie interpretată prin cugetarea că “nu mai este timpul”, ci este “Domnul”. El este prezentat ca învăluit în nor, și de aceea nu-L vede nimeni. Și deși nimeni nu-L vede, El are totuși un curcubeu pe cap și fața strălucitoare ca soarele care-ți ia ochii (care ochi nu-L văd totuși, din cauza norului care acoperă Soarele), și cu picioarele ca stâlpii de foc înfipți în pământ:
“Când Domnul vine pe pământ, nu mai este timpul, ci este Domnul, al șaptelea înger Care sună peste pământ, căci scris este: "Când va trâmbița al șaptelea înger, timp nu mai este, ci este Domnul; Domnul învăluit în nor, și pe cap cu curcubeu, și cu fața strălucind ca soarele, și cu picioarele ca stâlpii de foc, strigând cu glas puternic, ca un leu, ridicând dreapta către cer și jurând pe Cel Viu în veci că timp nu mai este, ci este Domnul cu taina Lui săvârșită pe deplin, precum bine a vestit în timp robilor Săi proorocii".” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19-1-2002)
Last edited by mariamargareta; 22.11.2010 at 16:51:47.
|