Citat:
În prealabil postat de coralina
Aici ai spus foarte frumos.
Mie imi pare insa rau cand unii forumisti opineaza ca faptele de iubire ale necredinciosilor sunt egale cu zero pentru ca nu sunt facute in numele lui Iisus Hristos...
|
"Iar un
samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut
milă,.....Luca 10:33
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=10
Cred ca acest tip de " necredinciosi ",precum samarineanul...sint aproapele nostru,pe care trebuie sa-l iubim ca pe noi insine,si sa-l aducem la Hristos ( este mult mai usor,pentru ca deja au ceva bun in ei,o prezenta si o intentie a lui Dumnezeu in ei )...ca sa nu auda cuvintele:
" Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și
cine nu
adună cu Mine risipește. " Matei 12:30
Adica ar fi precum copiii,desi au inima buna,si uita cu usurinta relele,si iarta,si sint veseli si comunicativi...cu usurinta pot fi si stricati,daca incap pe miini rele,societati prea liberale,mass-media,anturaje,ecumenisti ( sau pilda cu saminta cea buna cazuta pe pamintul cel bun sau nu,sau alte pilde )
"Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic."
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=15
draga Anna21
In general sint de acord cu tine cam 97.32 %,totusi,capatind putina indrazneala,dupa ultimele tale cuvinte fata de sotul tau ( salveaza vieti omenesti,se scoala dimineata la 6,ti-ar lua si o masina mare argintie si cite or mai fi )...nu ai putea sa-l salti la rangul de samarinean husband ? Nu este posibil ca el sa se incrinceneze cu nevenitul la biserica si din cauza fermitatii tale prea ferme ( barbatesti ) in anumite aspecte sensibile ? Sigur,Dumnezeu doreste sa-l aduca in Biserica,dar prin tine in primul rind...pe linga rugaciune (99.99 % ) mai conteaza si o septica,o tabla,un sah,o luare de brat si plimbarica prin parc,o gingasie,o apropiere,o mingiiere...discutii sincere si
relaxate despre orice ( bine ar fi din ce ii place lui....ca sa-l atragi ),poti sa discuti si despre o carte de credinta pe care ai citit-o si sa-i ceri intr-o doara parerea ( dar sa nu te enervezi daca raspunde aiurea,e firesc la inceput ) etc...daca toate acestea le-ai incercat,sorry...ramine rugaciunea,rabdarea si increderea in Dumnezeu dar si in sotul tau,ca odata...nu asa se intimpla si in cazul nostru cu Dumnezeu ?...iar noi le facem pe cele rele in cunostiinta de cauza,si tot ne rabda.
Am scris un ghiveci de toata frumusetea,nu inteleg nimic din el...
PS.Evident ca il aducem pe samarinean la Hristos,daca ne-am adus pe noi mai intii,adica daca-L cunoastem cit de cit din viata noastra ( numai de cite ori ne-a iertat la spovedanii...)
Alt PS:Se spune ca samarineanul cel milostiv ar fi chiar Iisus Hristos Dumnezeu,in acest caz uitati ce am scris mai sus,caci este complet gresit!