View Single Post
Vechi 05.06.2007, 03:45:11
Silviu Silviu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Pentru Saurian:
Nu cred ca Iisus se poate face orice pentru noi, El este doar Fiul lui Dumnezeu si atat, nu trebuie sa ne apucam de interpretari pentru ca nu e normal sa facem asa. Nu trebuie sa-L folosim pe Domnul nostru Iisus Hristos ca pe un inlocuitor al unei dorinte omenesti, ci trebuie sa ne raportam la El ca fiind ceea ce este si nu dupa ce lipsuri am avea noi.
Perspectiva proprie - exprimata din ceea ce simt.
Aprob,bineinteles ca necunoscute sunt Caile Lui.Dar inteleg ceea ce a spus Saurian.Oricum un om cu o viata duhovniceasca dezvoltata destul,gandeste mai mult la iubire decat la pofte si cred ca la asta se referea el.Dar Parintele Savatie Bastovoi,intr-una din predicile sale,ne spune ca iubirea este tot un dar de la Dumnezeu si El uneori ne mai ia acest Dar,adica posibilitatea de a iubi sau cele dragi noua,ca sa ne incerce,si,in consecinta,trebuie sa avem rabdare.Da,am inteles faza cu parcul,si eu am simtit tristetea aia fenomenala,chiar si akedie(o forma de tristete mai grava,cuvantul provenind din greaca).Uitati-va pe site la patimi daca nu ati facut-o deja,veti afla multe,ca de altfel din toate articolele.Stiu ca sufera mult un om din cauza aceasta dar e buna si suferinta la ceva:ne intareste firea si ne apropie de Dumnezeu.Ca sa ne scoata din pofte si patimile sufletesti si trupesti,suferinta are un rol important.Cine neaga suferinta,neaga ascensiunea spirituala.