View Single Post
Vechi 24.11.2010, 03:54:39
ladyanda ladyanda is offline
Banned

Data înregistrării: 18.11.2010
Implicit Dumnezeu iarta dar nu uita

Inainte de a comenta acest topic cititi si articolul..dar tot... nu fiti ca Roberta Anastase care numara 240 in loc de 80 !!!! Si apoi comentati.

http://www.ziarullumina.ro/articole;...r-nu-uita.html

Multumesc

Stim bine ca Dumnezeu ne iarta greselile noastre si poate de asta multi profitam "lasa ca Dumnezeu ma iarta orice as face".. Dar va intreb. Daca Dumnezeu iarta dar nu uita, ce face? De ce Dumnezeu nu poate uita? A iertat omul si sa vina apoi sa stearga cu buretele ca si cum nimic nu s-ar intampla.

Dumnezeu poate ierta un criminal dar nu poate uita crimele sale...

Asa si noi oamenii... Suntem poate capabili sa iertam mai devreme sau mai tarziu dar niciodata nu vom uita. Multi se amagesc cu "iarta si uita"

Daca ar fi sa raspund eu, as spune ca Dumnezeu nu uita pentru ca mai tarziu va pregati "o surpriza ".. sa luam un caz de exemplu. sa zicem ca x omoara, Dumnezeu il iarta o data , acel X vazand ca "justitia divina nu exista" omoara si a doua ora, si a treia oara.. Dumnezeu noteaza in carnet . si isi spune "Omul acesta nu a incercat niciodata sa regrete ce a facut, cat timp sa-l mai iert?" si cand criminalului ii este mai drag atunci Dumnezeu loveste ca securea...

Un alt exemplu ar fi cu elefantii... Se spune ca un elefant nu uita niciodata. In savana au venit braconierii sa omoare elefantii. O femela a fost omorata de un glont, puiul ei a vazut toata scena si si-a impregnat bine in memoria chipul asasinului. Dupa 15 ani s-a intamplat ca acelas braconier (acum renuntate la aceasta "meserie") se plimba cu familia pe acolo admirand frumusetiile savanei. Toate bune si frumoase pana cand a dat de elefanti. Din turma a aparut "puiul de elefant" acum aflat la maturitate care la simtit si apoi s-a dus sa-l priveasca in ochi..o secunda ia luat sa-l recunoasca ca apoi sa-l ia la alergat si sa-l calce cu picioarele... Poate acel elefant a iertat ce ia facut omul insa nu a uitat ca ia omorat fiinta draga dintr-o pasiune macabra.
De ce un elefant nu ataca leii cand le mananca si ataca puii? Pentru ca stiu ca leii lupta doar sa se hraneasca nu cauta "hobbiuri"...

Asa si noi oamenii... majoritatea celor care fac rau, o fac cu intentie. Nu este vorba de un rau util sau de un rau ce-ti va folosi. Sa ne gandim la saracii evrei, tigani asupriti doar pentru ca erau diferiti si victime ale unor doctrine politice...

Iar cine zice "uita" ii zic eu , cand te ranesti iti raman cicatrici? eu zic ca da... cu cat rana e mai urata cu atat cicatricea e tot mai vizibila si ramane acolo. Durerea trece, rana trece dar ramane un semn ce-ti va aduce mereu aminte de ce o ai acolo.

Last edited by ladyanda; 24.11.2010 at 10:34:15.
Reply With Quote