Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0
Dupa parerea mea, daca ar fi asa, s-ar reduce numarul cazurilor de desfranare, pentru ca ar implica multe responsabilitati si probabil ar astepta pana la casatorie.
|
Da, asa se intampla cand przervativul nu exista. Oamenii erau mai atenti sa isi pastreze virgnitatea nu neaparat din cauza moralei crestine, ci ca sa nu faca copii din flori (cel oputin, femeile, ca barbatii, cine ii dovedea pe urma?). Ne putem intreba totusi: a nu face un lucru pacatos de frica, nu din dorinta de a nu ne indeparta de Dumnezeu, este oare o situatie ideala? Hristos in predica de pe munte ne invata ca pacatul incepe in inima si ca si intentia si doriunta de a-l savarsi conteaza.
Dar acum ca prezervativul exista.. mai bine ca cei care nu au principii morale sexuale crestine sa il foloseasca. Astfel se evita si raspandirea bolilor, si conceperea copiilor nedoriti -(si eventual bolnavi de sida de la nastere).
Exista grade pentru moralitate. Dumnezeu tine seama si de intentiile noastre bune, de dorinta de a avea un comportament responsabil de ex.
Parerea mea.
NB Desi nu as vrea sa discutam aici si despre asta, recunosc ca eu sunt pentru folosirea unui mijloc anticonceptional neabortiv si in cazul unui cuplu crestin casatorit, in anumite situatii (ramane la responsabilitatea cuplului).