272. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” – Pucioasa (XXXV)
272. A treia și a patra “venire a Domnului” de la “Noul Ierusalim” – Pucioasa (XXXV)
Pucioșii pretind că “toate sfârșitu-s-au”, dar în același timp ei pretind că venirea “Domnului” de la Pucioasa este dimpotrivă, un început tainic, și încă unul care se lărgește și se întinde peste om:
“Cântați iubirea Mea pentru om și mângâiați-Mi dorul Meu cel lung. Dați Domnului mângâiere și pășiți cu El pe calea venirii Lui, și dacă puteți, și dacă voiți, dați-vă Domnului cu totul, că tot și toate sfârșitu-s-au, și Eu, Domnul, vin și încep iar, și îmi lărgesc începutul și Mă întind cu el peste om, ca să-l cuprind pe om în taina cea de nepătruns a veșniciei omului, taina cu care Eu am venit acum, după două mii de ani de dureri și de lacrimi dumnezeiești pentru om.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 18-06-2000)
Ca și Hristos, care este Calea, Adevărul și Viața pentru oameni, iar oamenii nu pot face nimic pentru mântuirea lor fără Hristos, tot așa și liderii pucioși se autodeclară a fi “calea venirii lui Hristos”, iar “Hristos” de la Pucioasa nu poate nimic pentru mântuirea oamenilor fără ei, numai cu ei și prin ei. Ei sunt totodată “copilașii de la iesle” (aluzie la păstorii care L-au primit cu inimă curată de copil pe Pruncul Iisus, oferindu-I mare grijă și ocrotire, la ieslea de la Betleem). Ei mai sunt și “altarul de jertfă a lui Hristos” - aluzie la crucea pe care Mântuitorul S-a jertfit pentru omenire, cruce care s-a sfințit tocmai prin această jertfă. Aici pucioșii realizează o adevărată fraudă semantică și totodată un sacrilegiu, îndată ce în toată lumea creștină expresia “altar de jertfă” este dedicată exclusiv pentru crucea lui Hristos”, căci ea desemnează în mod simbolic Sfânta Cruce pe care Iisus a murit pentru mântuirea oamenilor. Ca să fie mai convingători, liderii pucioși au realizat la un moment dat o scenă de pantomimă de pomină: s-au așezat pe pământ, unul peste alta, în formă de cruce, în văzul tuturor adepților care erau de față. (Asta se întâmpla pe vremuri, prin anii ’90, când Mihaela s-a hotărât să-l aleagă pe Nicușor ca partener unic la înșelătoriile ei, despărțindu-l de soția lui Constanța, iar Nicușor nu prea avea credibilitate pe vremea aceea. Mihaela le-a explicat spectatorilor că “Domnul le-a spus să facă așa”, adică să stea unul peste altul în formă de cruce, ca să știe toți care văd spectacolul că ei sunt “crucea vie a lui Hristos”. De atunci Mihaela și Nicușor au rămas nedespărțiți zi și noapte, ca marca de scrisoare, iar Constanța a fost exilată împreună cu fiica ei minoră în comuna Valea Lungă, unde stau de 20 de ani cu domiciliu forțat, sub supravegherea strictă a unei adepte pucioase loială Mihaelei). Liderii pucioși mai sunt și “chivotul legământului celui nou”, adică păstrătorii sacrosanți ai “Cuvântului” de la Pucioasa care este un nou legământ (adică un al doilea “Nou Testament”, ceea ce face ca în mod automat Noul Testament Biblic să treacă în plan secund și să devină un Al Doilea Vechi Testament), și o nouă “Evanghelie” (pe care pucioșii o numesc textual, la sujbele și ceremoniile lor religioase, “Evanghelia după Sfânta Virginia”). Liderii pucioși mai sunt și “potirul în care Hristos de la Pucioasa Se toarnă în fiecare zi spre viața lumii”. În fine, liderii pucioși se substituie chiar și jertfei lui Hristos, și ei sunt Însăși Jertfa, căci numai “jertfirea vieții lor” face posibilă venirea lui “Hristos” Pucios “spre viața lumii”:
“Iar pe voi, copilași de la iesle, [...] am făcut din voi calea venirii Mele, căci v-am găsit scriși în cartea cerului, în Cartea Vieții Mielului, iar viața Mielului este în voi. Eu sunt Mieluțul Tatălui, iar voi sunteți altarul Meu, chivotul legământului Meu cel nou, potirul în care Eu Mă torn în fiecare zi spre viața lumii, prin jertfirea vieții voastre pe care Mie Mi-ați dat-o și Mi-o dați. Sunteți învăluiți în taina venirii Mele. Curând, curând iau vălul de pe voi, iar Eu Mă voi lăsa văzut lângă voi, așa precum cuvântul Meu este cu voi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 18-06-2000)
Last edited by mariamargareta; 24.11.2010 at 11:15:05.
|