Subiect: O intrebare
View Single Post
Vechi 24.11.2010, 12:49:06
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Vezi mesajul
BO se exprima intr-un fel dar realitatea e cu totul alta...
După cum se vede măi sectarule nu poți nicicum să te dezveți de prostul și comunistul mod de a ciunti nu doar frazele dar și înțelesul lor. Probabil că ai o școală în materie având în vedere că tot așa este construită "teologia" sectantă pe ciuntirea scripturii și interpretarea întregii scripturi pe baza înțelegerii ciuntite survenite ca urmare a ciuntirii prealabile în mod subiectiv a scripturii. Ce să-i faci, metodele sectante fac școală la voi.

După cum bine vezi eu am scris și am exprimat o idee întregaă într-o frază. Dumneata prin prostul obicei sectant nu ești obișnuit decât să cauți cum să ciuntești textele pentru ca adevărul frazei să fie de fapt adevărul pe care dumneata îl ai deja de la bun început. Maniile sectante, ce să-i faci...

Și da, din punctul de vedere al Bisericii lui Hristos, adică a Bisericii Ortodoxe, cultele neoprotestante nu sunt Biserică, iar acest lucru se poate concluziona din Teologia și Ecleziologia Bisericii Ortodoxe. Însă datorită necesităților istorice de a purta un minim dialog Biserica a găsit potrivit ca datorită unor concepții ale unei minime diplomații să utilizeze anumiți termeni în scopuri diplomatice și de a nu aduce ofense celorlalte părți. Pentru că altfel orice comunicare oficială a Bisericii nu v-ar mai scoate din ceea ce sunteți, adică din eretici, sectanți, separatiști, înșelați etc. De ce ? Pentru că acestea sunt adevăratele categorii în care vă includeți din punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe. Însă repet din rațiuni de diplomație sunt folosite alte exprimări.
Reply With Quote