Citat:
În prealabil postat de windorin
Raspund eu, in locul celui caruia i s'a adresat intrebarea.
Omul sa nu "propuna" altceva decat "propune" Dumnezeu. Insa pentru noi, cei lumesti, "propunerea" este foarte grea. Domnul ne spune: "Va propun sa aveti incredere in Mine, sa aveti nadejde in purtarea Mea de grija, sa nu va incredeti numai in propriile voastre puteri, aveti credinta ca nu va voi da mult decat puteti duce." Si adaug eu, ceva mai tarziu, la vreme, asceza renuntarii la apropierea trupeasca.
Pentru boli... indraznesc sa vorbesc ca un necunoscator al bolii.
Boala este o cruce... primita de om cu rost, iar nu la intamplare.
Crucea bolilor cu transmitere sexuala atrag dupa sine... abstinenta.
Nu aruncati cu pietre, vorbesc dupa mintea mea, asa cum inteleg eu lucrurile.
Cel mai bine e sa'i intrebati insa pe marii duhovnici.
|
Este greu de vorbit din afara.
Aici era vorba in primul rand, repet, de oameni care oricum nu accepta morala crestina, din moment ce au relatii sexuale dezordonate. pentru acestia, cum sa le propui abstinenta? ce vor face ei daca nu au prezervative? Vor contina sa duca aceeasi viata, cu cunscintele de rigioare: raspandirea bolii, coinceptia unor copii bolnavi si nenorociti.
Sa spunem ca cineva casatorit, crestin, care nu are relatii decat cu sotul sau sotia, are o boala periculoasa pe care o poate transmite sotiei sau sotului, sau care se poate transmite eventualului copil. Acestui cuplu tot abstinenta i se propune? Stim ca unirea trupeacsa nu este dpdv ortoidox numai pentru procreere, ci si pentru unirea dintre soti.
Multi de aici isi dau cu parerea teoretic: nu au fost ei in situatia respectiva, de a avea un sot sau sotie bolnav si de a se teme sa conceapa un copil handicapat. Asemenea situatii exista.
Citat:
În prealabil postat de windorin
Pentru suprapopulare si hrana... vorbesc numai crestinilor.
Fratilor, oare Dumnezeu a ajuns lipsit de putere, a pierdut oare mila si darul facerii de minuni ?!
Cinci mii de barbati, afara de femei si copii, s'au saturat cu "cinci paini si doi pesti" (Matei 14).
Oare nu mai are Hristos puterea de a satura multimile ?!
P.S. Daca am sti cu adevarat cu cat de putin poate trai omul !
|
Daca vorbesti crestinilor, sa zicem ca idealul este sa te lais in voia lui Dumnezeu. Desi si aici am unele dubii ca Dumnezeu asta vrea: sa avem cat mai multi copii.
Dar in lumea noastra crestinii nu sunt in majoritate. In Africa oamenii traiesc adesea in conditii de saracie geru de imaginat pen tru noi. Se stie cati copii sufera si mor..