Citat:
În prealabil postat de veilur
Pentru Saurian:
Nu cred ca Iisus se poate face orice pentru noi, El este doar Fiul lui Dumnezeu si atat, nu trebuie sa ne apucam de interpretari pentru ca nu e normal sa facem asa. Nu trebuie sa-L folosim pe Domnul nostru Iisus Hristos ca pe un inlocuitor al unei dorinte omenesti, ci trebuie sa ne raportam la El ca fiind ceea ce este si nu dupa ce lipsuri am avea noi.
Perspectiva proprie - exprimata din ceea ce simt.
|
De fapt ce am spus scrie si in catehismul ortodox cand se refera la fericirea vesnica. Daca ai avea nevoie de ceva si Hristos nu-ti ofera n-ar mai fi vesnic fericit. Dar tu poate te referi ca unii doresc ceva care nu le e de folos sau sunt pur si simplu dorinte pamantesti. Dar uiti ceva: noi suntem facuti dupa chipul lui Dumnezeu. Aceste dorinte pamantesti care nu sunt necesare tradeaza faptul ca omul vrea ceva dar nu stie. Totusi Dumnezeu stie. Iti dau un exemplu. Unul se simte foarte deprimat si vrea o tanara langa el pe care s-o iubeasca si care sa il iubeasca. Acum Dumnezeu nu ii va trimite femei in cale ci va face altceva. Il va scapa de singuratate, il va face pe acel om sa-I simta dragostea si iubirea Sa cea mare si astfel acel tanar va iesi din deprimare. Bineinteles dupa ce respectivul tanar s-a rugat lui Dumnezeu ceva timp. Parerea mea e ca trebuie sa fim sinceri cu Dumnezeu. Ma simt singur si simt ce El nu ma poate mangaia, simt ca nu Il doresc. Decat sa-I spun la Dumnezeu ca sunt ispitit de nu stiu ce demon eu cred ca mai mult ar aprecia sa-I spun sincer: Dumnezeule , inima mae nu te doreste si simt ca nu ma poti ajuta. Si cred ca Dumnezeu te va ajuta. Sau un exemplu mai bun ar fi asta. Unii se roaga la Dumnezeu sa-i omoare. Corect ar fi sa-I spuna clar necazurile si gata nu sa dramatizeze totul. Sa fie sinceri cu ei si cu Dumnezeu.