ispita_ta nu trebuie sate superi ca avem opinii diferite; este chiar bine in general ca avem opinii diferite.
Nu cred ca ar fi bine sa stim de pe acum cu exactitate cat valoreaza fiecare fapta pentru ca am deveni niste maniaci si ne-am lua la intrecere care aduna mai multe puncte. Iti dai si tu seama care ar fi rezultatul.
Exemplul tau cu inghetata este si nu este relevant(cel putin pt mine). Ei bine, daca am pofta de o inghetata, mananc, fara sa imi reprosez ca am incalcat vointa Domnului si ca voi arde in flacarile iadului pentru asa ceva. Trebuie sa imi accept conditia de om si sa ma impac cu mine insami mai intai, pentru a vedea daca sunt sau nu in stare sa fac un sacrificu, daca vreau sau nu, asta tine de propria-mi persoana si este diferit pt fiecare in parte.
O mie si unul de posturi si infranari nascute din frica de Dumnezeu nu valoreaza cat un gand, o privire si o vorba mangaietoare nascute din iubire. Si pentru ca asa vad eu lucrurile, as fi extrem de falsa incercand sa respect niste dogme in care nu cred. Si daca le-as respecta doar asa, de frica, in speranta mantuirii as fi ipocrita. Aici intra si infranarea sexuala pe care eu o vad complet absurda.
Gandeste-te ca nu am rastalmacit ceea ce ai zis ci imi este pur si simplu imposibil sa vad lucrurile in modul in care le vezi tu.
|