Citat:
1. Ascultarea fortata a horoscopului in statiile de autobuz sau oriunde in localurile publice! In afara ca se incalca flagrant legile lui Dumnezeu, se incalca si cele ale libertatii omului. Cine vrea sa le asculte, spre pieirea lui o face. Eu una nu sunt obligata sa ascult uraciunea asta. M-am saturat!
|
La fel mi se incalca si mie libertatea (si dreptul la odihna) in fiecare duminica dimineata, cand imi vizitez parinitii (de cele mai multe ori ajung sambata noapte, rupt de oboseala) si trebuie sa ma trezesc la 8:30 in zgomot de clopote, urmat de slujba ortodoxa transmisa
prin boxe, cu toate ca biserica e pe jumatate goala.
Si aici nu vorbim de un autobuz unde e volum decent, ci de
boxe scoase pe geam, in cel mai manelist mod cu putinta.
Citat:
2. Sa se lucreze sau sa se organizeze orice alta activitate in aproprierea bisericilor in timpul Sfintelor Liturghii! Nu o data am prins firme de constructii sau firme de curatenie deranjand slujbele Bisericesti si inca in zi de duminica sau in zi de sarbatoare!
|
Ai
prins tu firme? In ce calitate le-ai
prins? Nu stiam ca exista functia de inspector religios, cu toate ca nu m-as mira, la ce teocratie vad ca avem la orizont. Si despre ce fel de deranj era vorba? Aveau si ei ceva boxe pe dube si pusesera un CD cu Black Sabbath, in timp ce stationau in curtea bisericii?
Treaba e foarte simpla (d.p.d.v. legal): bisericile de care zici tu dispun de o anumita suprafata de teren, care le apartine, si unde pot decide ce se face si ce nu se face duminica. Mai departe de hotarul ala, fiecare face ce vrea. Faptul ca tu crezi ca zeul tau se va supara ca lucrezi duminica, si ti se pare verosimila treaba asta, nu inseamna ca toata lumea trebuie sa creada sau sa actioneze ca tine.
Citat:
3. Interzicerea si sanctionarea usturatoare a celor care isi fac nevoile si inca cu fata ca sa nu spun altceva - spre iertare sa-mi fie - spre/langa Sfintele Biserici! RUSINE! Asa ceva nu se mai poate tolera!
|
Legea exista deja. Si nu are legatura cu biserica. Avand in vedere ca legile in statul asta sunt (inca) laice, nu stiu exact ce vrei sa faci in legatura cu treaba asta. Iti sugerez un telefon la 112.
Citat:
Dar eu ca si simplu mirean asi dori din tot sufletul ca atunci cand intru intr-o Biserica, sa ma rup total de lumea de afara.
|
Si cum te impiedica in acest efort cei care asculta horoscopul in tramvai, sau cei care isi curata gradina la o strada distanta, sau cei care fac pipi pe gard la 100 de metri distanta? Nu cumva te intereseaza mai mult cum iti percep
altii credinta, decat trairea propriei credinte?
E nostim ca aduci vorba de libertate in primul rand, pentru ca dupa aceea sa vii cu niste sugestii care distrug exact aceeasi libertate, doar ca a altora, aia care nu isi conduc viata dupa credinta ta, si nici nu sunt interesati sa o faca, vreodata in viitor.
Te rog sa observi ca nu ma intereseaza catusi de putin sugestiile legate de ce ar trebui sa se intample
in interiorul bisericilor. Atata timp cat regulile alea se applica celor care merg la slujba, si care le accepta implicit, nu am o problema cu asta. Dar am o problema cand faptul ca subscrii unei anume religii te face sa crezi ca ai dreptul sa le spui
altora cum si ce ar trebui sa faca.