Citat:
În prealabil postat de Penticostalul
Ce tare esti in Scripturi, frate Geony...
Impusti cu versete mai ceva ca un NP..
|
...specialitatea mea... si am sa incerc sa va raspund la toti NP doar din Biblia, ca sa nu va smintiti de voi cita din Sfanta Traditie...
Citat:
In legatura cu minunile: Dumnezeu lucreaza si in zilele noastre cu mare putere.
El uneori raspunde in mod providential rugaciunilor, vindeca intr-un mod miraculos pe cei bolnavi, pe unii ii eliberaza de demoni in chip supranatural, unora le da visuri sfinte si clarviziuni, Duhul Sfant lucreaza astazi cu tot felul de semne si minuni, la fel ca si acum 2000 de ani. La fel cum a lucrat, de altfel, in toata istoria bisericii..
|
Corect, Dumnezeu lucreaza si este alaturi de om:
Ioan 5, 17. Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez.
si....: "Matei 28, 20. ..... și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. "
Dar si diavolul lucreaza: vezi I Petru 5, 8 "Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită,..."
si ca sa iti dai seama ca si diavolul face minuni , citeste ce au facut vrajitorii lui Faraon ...sau femeia cu duh pitonicesc pe care a vindecat-o Pavel...sau. ewtc....
....nu fii chiar orb si nu "manca tot ce zboara"....sunt credinte care nu au nimic cu D-zeu si se fac minuni...samanii, oare prin rugaciunile inaltate catre Dumnezeu aveau viziuni si savarseau vindecari...pune mana pe o carte de istoria religiilor, si nu mai fii "penticostal" fanatic....
.,...mare grija cu inselaciunea vorbirii in limbi!!!! vezi unde este amagirea....
Citat:
Miracolele nu au loc doar in Biserica Ortodoxa ci si la catolici si la penticostali si in mai toate confesiunile crestine.
Cand au loc in alte biserici, aceste miracole nu sunt recunoscute de tine (si alti ortodocsi) dar cel care le face este Dumnezeu. Slavit sa fie El..
|
corect...minuni au avut loc la egipteni, asteci, budisti, penticostali, baptisti...dar nu seamana cu cele de la BO sau BC....la acestia din urma exista virtutea SMERENIEI, nu virtutea MANDRIEI....
PS. am auzit de o minune in care un pastor penticostal s-a rugat la un cotetz unde era un porc bolnav, si porcul s-a facut bine...sau, s-au adunat pastorii la un loc sa vindece o fetita cu un handicap din nastewre la picioare, si dupa ce i-au convertit de la ortodoxie la penti. si dupa ce au facut paguba fam. respective, au lasat fetita nevindecata, /...
NU MINT! asa sa-mi ajute Dumnezeu! (vezi ca ma si jur...)
Unde e minunea...la vindecarea porcului, NU???????/
Citat:
Credinta noastra insa nu este fundamentata pe aceste minuni ci pe Cuvantul lui Dumnezeu inspirat, infailibil, neschimbat, inerant si vesnic: Biblia.
|
De unde stii tu ca-i neschimbat???
O fost scris ieri, sau azi???
TU, si cei ca tine cred in ceea ce a spus CAROL PARHAM...stii cine este acest om amagit???