
25.11.2010, 11:11:01
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
|
|
Iata din link-ul dat de mine cateva dovezi ale tineretii lumii, care contrazic miliardele de ani evolutioniste: http://www.creationism.info.ro/blog3...eții-lumii.htm
1. Galaxiile se rotesc prea rapid în jurul propriei axe
Stelele propriei noastre galaxii, Calea Lactee, se rotesc în jurul centrului galaxiei cu viteze diferite, cele mai apropiate de centru rotindu-se mai repede decît cele mai depărtate. Vitezele de rotație observate sunt atît de mari, încît dacă galaxia noastră ar fi fost mai veche de cîteva sute de milioane de ani, ea ar fi acum un disc inform de stele și nu ar avea forma spiralată din prezent . Și totuși galaxia noastră se presupune a avea o vîrstă de cel puțin 10 miliarde de ani. Evoluționiștii numesc această discrepanță "dilema rotirii", pe care ei o cunosc de cel puțin 50 de ani. În consecință, au născocit multe teorii pentru a încerca să o explice, fiecare dintre ele eșuînd după o scurtă perioadă de popularitate. Aceeași dilemă a rotirii se aplică și la alte galaxii. În ultimele decenii, cea mai populară încercare de a rezolva problema a fost o teorie complexă numită teoria "valurilor de densitate". Teoria are probleme conceptuale, trebuie să fie rodul întîmplării și totuși foarte fin reglată, și a fost pusă serios sub semnul întrebării prin descoperirea de către Telescopul Spațial Hubble a unei structuri spiralate foarte detaliate în centrul axului galaxiei supranumită "Virtej", M51.
2. Prea puține rămășițe de la supernove
Conform observațiilor astronomice, galaxii de genul Căii Lactee înregistrează cam o supernovă (o stea ce explodează violent) la fiecare 25 de ani. Gazele și rămășițele de praf de la asemenea explozii (cum ar fi Nebuloasa Crabului) se extind rapid spre exterior și ar trebui să rămînă vizibile timp de peste un milion de ani. Cu toate acestea, zonele din galaxia noastră în care putem observa asemenea gaze și straturi de praf conțin rămășițele doar a aproximativ 200 de supernove. Acest număr corespunde unei perioade de doar 7000 de ani de activitate a supernovelor.
8. Materialul biologic se descompune prea rapid
Radioactivitatea naturală, mutațiile și descompunerea degradează rapid ADN-ul și alte materiale biologice. Măsurători ale ratei mutațiilor suferite de ADN-ul mitocondrial i-au forțat recent pe cercetători să revizuiască vîrsta "Evei mitocondriale" de la 200.000 de ani pînă la doar 6.000 de ani. . Experții în ADN insistă asupra faptului că ADN-ul nu poate exista în medii naturale mai mult de 10.000 de ani, și cu toate acestea șiruri intacte de ADN par a fi fost recuperate de la fosile presupuse a avea o vîrstă mult mai mare: oase de neanderthalieni, insecte prinse în chihlimbar, și chiar de la fosile de dinozauri. Bacterii presupuse a avea o vechime de 250 de milioane de aniau fost reînviate, se pare fără nici o stricăciune a ADN-ului. Țesut superficial și celule sanguine de la un dinozaur i-au uluit pe experți.
Last edited by catalin2; 25.11.2010 at 11:13:08.
|