Citat:
În prealabil postat de ladyanda
Cand cineva iti face rau simti nevoia sa iei atitudine sa-l pedepsesti pe cel ce ti-a facut rau.
De ce orice act de pedepsire este vazut ca o razbunare?
|
A face dreptate, a razbuna pe cineva si a pedepsi sunt responsabilitati ale lui Dumnezeu.
Dumnezeu actioneaza in mod direct sau prin autoritatile desemnate de El.
Astfel, daca eu incerc sa-l pedepsesc pe cel care mi-a facut rau sau sa ma razbun, gresesc. Dumnezeu va face dreptate pentru mine in mod direct sau prin autoritatile pe care El le-a randuit
Exista trei structuri de autoritate: biserica, familia si statul. Daca eu, intr-o astfel de structura, sunt investit cu autoritate, voi face dreptate, in virtutea autoritatii date de Dumnezeu. Romani 13:1-4.
De exemplu, daca sunt parinte il voi disciplina pe copilul meu, daca sunt preot imi voi apara turma de lupii rapitori, daca sunt politist sau judecator voi prinde si voi condamna infractorii.
In concluzie: Pedeapsa si razbunarea sunt legitime atunci cand sunt exercitate de Dumnezeu (in mod direct sau prin dregatorii) dar nu ne este noua permis sa ne razbunam.
Căci cunoaștem pe Cel ce a zis: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti”. Evrei 10:30