View Single Post
Vechi 25.11.2010, 12:24:02
Crestin_Simona
Guest

Implicit Bine venita o parere diferita! Totusi...

Citat:
Īn prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
La fel mi se incalca si mie libertatea (si dreptul la odihna) in fiecare duminica dimineata, cand imi vizitez parinitii (de cele mai multe ori ajung sambata noapte, rupt de oboseala) si trebuie sa ma trezesc la 8:30 in zgomot de clopote, urmat de slujba ortodoxa transmisa prin boxe, cu toate ca biserica e pe jumatate goala.

Si aici nu vorbim de un autobuz unde e volum decent, ci de boxe scoase pe geam, in cel mai manelist mod cu putinta.
Nu vad liberul arbitru care ti se incalca. Iarta-ma!
Eu nu am spus sa nu se difuzeze absolut nimic in statiile de autobuz sau in oricare alt loc public - ar fi o aberatie, deci afirmatia ta cade cand spui ca te trezesti ,,in zgomot de clopote''.

Manele au aparut recent. Slujbele sunt de cand lumea! La sunetele clopotelor sau trezit mosii si stramosii tai, si sunt ferm convisa ca nu la toti i-au displacut asa cum tu ai hotarat sa o faci.
Deci cam neavenita afirmatia cum ca se tin slujbele in mod manelist.
Eu asi afirma ca manelisti se ,,afirma'' cam tare.
DIn slujbele religioase am ce invata, din manele nu!

Citat:
Ai prins tu firme? In ce calitate le-ai prins? Nu stiam ca exista functia de inspector religios, cu toate ca nu m-as mira, la ce teocratie vad ca avem la orizont. Si despre ce fel de deranj era vorba? Aveau si ei ceva boxe pe dube si pusesera un CD cu Black Sabbath, in timp ce stationau in curtea bisericii?

Treaba e foarte simpla (d.p.d.v. legal): bisericile de care zici tu dispun de o anumita suprafata de teren, care le apartine, si unde pot decide ce se face si ce nu se face duminica. Mai departe de hotarul ala, fiecare face ce vrea. Faptul ca tu crezi ca zeul tau se va supara ca lucrezi duminica, si ti se pare verosimila treaba asta, nu inseamna ca toata lumea trebuie sa creada sau sa actioneze ca tine.

Legea exista deja. Si nu are legatura cu biserica. Avand in vedere ca legile in statul asta sunt (inca) laice, nu stiu exact ce vrei sa faci in legatura cu treaba asta. Iti sugerez un telefon la 112.
Da am prins firme, altfel nu mentionam acest aspect. Nici nu ar trebui sa existe un astfel de inspector, dupa parerea mea. Asa este, fiecare face ce vrea pe teritoriul lui, in casa lui si cu persoana lui si tocmai in aceasta sta frumusetea liberului arbitru.

Dar vezi tu, un zeu este un zeu.
Dar eu vorbesc despre Dumnezeul creatiei, Cel care a facut pamantul si cerul si tot ceea ce se vede si ceea ce nu se vede.
Eu vorbesc despre Dumnezeul care te-a creat si pe tine, ti-a dat si posibilitatea de a scrie pe acest topic si ti-a dat-o chiar stiind ca vei vorbi contra Lui!

Sti, dar asta ar fi o discutie separata, deocamdata tu esti doar musafirul Lui pe acest pamant!
Si respectand doar legile omenesti si netinand cont de Dumnezeu - oamenii RESPECTA gazda si regulile casei lui!
Eu una asa am invatat!!!

Citat:
Si cum te impiedica in acest efort cei care asculta horoscopul in tramvai, sau cei care isi curata gradina la o strada distanta, sau cei care fac pipi pe gard la 100 de metri distanta? Nu cumva te intereseaza mai mult cum iti percep altii credinta, decat trairea propriei credinte?

E nostim ca aduci vorba de libertate in primul rand, pentru ca dupa aceea sa vii cu niste sugestii care distrug exact aceeasi libertate, doar ca a altora, aia care nu isi conduc viata dupa credinta ta, si nici nu sunt interesati sa o faca, vreodata in viitor.

Te rog sa observi ca nu ma intereseaza catusi de putin sugestiile legate de ce ar trebui sa se intample in interiorul bisericilor. Atata timp cat regulile alea se applica celor care merg la slujba, si care le accepta implicit, nu am o problema cu asta. Dar am o problema cand faptul ca subscrii unei anume religii te face sa crezi ca ai dreptul sa le spui altora cum si ce ar trebui sa faca.
Discutia asta cu horoscopul este off-topic. Nu este subiectul propus de ce este bun sau nu. Daca vrei, exista, nu unul ci mai multe topicuri pe acest site, si nu doar o persoana ci mai multe cu care ai putea discuta despre acest aspect!
Restul este in legatura directa, cu ce am scris mai sus, respectand omeneste gazda casei in care ai fost primit, nu cu atat mai mult se cuvine, sa respecti pe Cel care ne gazduieste pe toti?

Am observat si ma bucur ca ai facu-o!
Nu, nu am dreptul sa spun altora ce si cum ar trebui sa faca!
Dar pot sa iau atitudine!

E bine ca ai amintit ca exista legi. Ai dreptate, am formulat eu intr-un mod naiv problema (fiecare cu limitele lui) si probabil s-a subanteles si ca legea laica nu este suficienta!
Nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva!

In concluzie, este foarte bine venita postarea ta si eu una sincer iti multumesc, caci uite ai descoperit o hiba in abordarea unei probleme!
Reply With Quote