View Single Post
Vechi 25.11.2010, 17:13:56
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt total de acord.Bun subiect.Dar vedeti voi asta tine de bun simt,e un apel la bun simt si cand omul nu are bun simt nicaieri nu va avea nici langa sau in apropiere de Biserica.
Hm! Mi-ai amintit de-o melodie:
Cine are noroc (bun simt) are;
Cine n-are, chiar ca n-are!
Imi mentin parerea ca la foarte multi dintre cei certeti cu bunul simt, au existat poate niste foarte buni "7 ani de-acasa", dar in timp au fost mult mai multi ani care i-au indobitocit, (poate anturajul, poate imprejurarile, in nici un caz parintii).

O vreme ma "mancau degetele" sa scriu ca in ultimul timp s-a umplut forumul de "atitudini" si luari de pozitie. Dar am tacut atunci fiindca ar fi parut ca un fluierat in biserica!... Si cum era de asteptat, fratele Zaharia a punctat in stilu-i caracteristic exact ceea ce-mi statea si mie pe limba sa spun.
Nu cred ca e cineva pe acest forum care sa nu se simta indignat de multe dintre acele puncte enumerate de Simona, dar ce facem noi este ceea ce-i spuneam si ei in PM, cand m-a invitat sa ma alatur: "Furtuna intr-un pahar cu apa!" Suntem o mana de oameni (majoritatea dintre noi cvazinecunoscuti si la distante mari unii de altii) izolati de lumea reala, dar cu proiecte marete si cat se poate de... practice. In timp ce, daca privesti atent, descoperi la multi dintre cei de-acord cu atitudinea, mari probleme de socializare!
Fratele Zaharia are dreptate ... cateodata!... Meteahna poporului asta este atitudinea de dincolo de gard! Imi amintesc o scena din tinerete cand in timpul liber eram intr-o trupa de teatru ambiental la Casa Tineretului din Timisoara si jucam o piesa a lui Dumitru Popescu "Femeia cu baloane, sau a opta zi dis de dimineata". Inca si acum mai tin minte inceputul extrem de sugestiv: "O toba-i lucru foaaarte mare!...Daca te ciupeste bacanul, daca te inseala macelarul, daca te injura primarul, daca te amendeaza militianul, taci din gura, nu fi prost! Saruta-i mana, spune-i multumesc, intoarce-te apoi docil acasa si bate-n toba pana dimineata. Loveste-n ea ca-i lasa, mincinoasa! De ce taci, toba mincinoasa? Urla! URLAAAA, NE-NO-RO-CI-TOOO!!!"
Noi aici nu facem decat sa "batem in toba", apoi iesim linistiti si ne vedem de treburile noastre, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Cu totii stim in ce societate infecta traim, dar trebuie sa ne gasim fiecare o "toba", ca altfel ajungem la cimitir sau la "boli nervoase".
Reply With Quote