View Single Post
Vechi 25.11.2010, 17:51:27
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Ca sa fiu sincera, incerc la nivel destul de restrans acest lucru si poate uneori imi si reuseste. Este greu sa schimbi mentalitati- asemenea atitudine poate fi luata drept afront , lovire in demnitatea personala. E greu sa schimbi mentalitati si sa nu doara, chiar la modul prietenesc spus.Oamenii sunt cel mai greu de convins sa urmeze binele- cei sapte ani de acasa isi spun cuvantul.
Exact Rodica, vezi cit de intoarse sunt lucrurile pe dos , cit de schimonosita este relitatea si adevarul ? Cit de puternic a lucrat si lucreaza ispititorul in niste crestini care mai au in ei doar ,,mindria de crestini" ? si de fapt tinindu-i mult prea departe de adevarata traire a Adevarului ! Starea prezenta in care se afla marea majoritate a crestinilor, mentalitatea si optica lor despre ce este si cum trebuie sa arate viata crestina curata este data de nevointele si curatenia duhovniceasca a fiecaruia . In clipa in care ai inceput sa te binecuvintezi singur si sa te deslegi tu pe tine insuti de la rigorile si canoanele credintei deja viata ta a devenit un fals .
Iar in ziua de astazi , vedem chiar si aici numai pe forum , f multi traitori in buh (asa am vrut sa scriu , buh si nu duh !) singuri deslegindu-se de la toate infrinarile, rigorile, si tariile vietii in duh si adevar in asa fel incit nu li se mai duce duhul rivnitor ca si exemplu printre frati ci din contra, li se duce buhul printre oameni ca de, merge si asa, ca D.zeu ii iubeste pe toti si pe toti ii asteapta sa ii bage cu forta in Rai, ca satana este de mult o poveste si ca noi ne putem destrabala in fel si chip deoarece crestinismul este religia libertinismului in care fiecare face ce vrea dar de mintuit se mintuieste obligatoriu !

Sa fie oare Hristos chiar atit de fraier , sau cum spune Sf. ap. Pavel , sa se lase pacalit chiar in halul acesta si sa umple raiul cu dracusori ?
Eu unul nu cred si temeiul meu este pe cuvintul Mintutitorului si al sfintilor apostoli si parinti ai bisericii explicat si sintetizat in dogmele si canoanele sfintei biserici !

In rest ...fuma-o fiecare cum o vrea si maneliza-se-'or fiecare dupa nevoie ori horoscopindu-se iarasi fiecare dupa curiozitate, ori gata cu postul , cu rugaciunea, cu decenta, cu asceza ... si cu toate celelalte , deoarece ce, nu stie D.zeu ca noi traim in secolele vitezei si ca nu avem timp de toate astea ? Daca ii place asa bine , daca nu , oricum se vor certa oamenii cu el la judet deoarece nu este suficient de iertator si indulgent dupa cum a spus !

Last edited by zaharia_2009; 25.11.2010 at 17:53:46.
Reply With Quote