Mirean: Ecumenismul este o problema a tuturor ortodocsilor. Dar daca vrei sa afli un punct de vedere romanesc, citeste "Singur Ortodoxia" a Arhim. Arsenie Papacioc, sau Pr. Cleopa in convorbiri despre ecumenism, in caz ca nu ai facut-o deja. Asta ca sa enumar doar doi autori din multimea celor care au scris despre antiecumenism.
Am constatat din pacate ca exista oameni, care nu vor sa asculte de nici un argument, parerea lor fiind formata, si anume de a fi contra la tot ce se spune si care au ca argumente personale pe "nu cred" si " nu vreau sa stiu". Sper, mirean sa nu faci parte dintre acestia si ca inainte de a cere atatea argumente, de parca Marius_Daniel sau altul ar fi autorii antiecumenismului, vei pune mana si te vei documenta singur si in caz ca nu esti de acord cu cele citite, sa vii cu argumentele tale.
Spunand acestea, sa nu se inteleaga ca sunt impotriva unui dialog; chiar dimpotriva.
Vad ca il sustii pe krabuin opinia lui. Fiecare are dreptul la opinie. Depinde insa cum ti-o formezi. Incepi prin a te indoi de una, de alta, dar in final trebuie sa ajungi la o concluzie, in baza a ceea ce ai citit. Mie, ca nestiutoare nu mi-ar trece prin cap sa spun, ca Pr. Arsenie Papacioc "i se pare", ci ascultand argumentele imi dau seama ca are dreptate. Si apoi, nu oamenii de rand ca noi solicita atitudinea antiecumenica, ci multi din cei care stiu si care au mare grija sa nu sminteasca lumea.
Si cand zice ca media intra si se baga in biserica, la cine se refera? Sper ca nu la unul ca Pr. Arsenie Papacioc, ca sa dau numai un nume.
M-ar interesa sa stiu cine sustine ecumenismul, caci tot ce am gasit pe net e impotriva lui. Si pe buna dreptate.
Doamne ajuta!
|