View Single Post
Vechi 26.11.2010, 09:46:09
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Draga Simona, am intrat si eu sa raspund la topic.
La unele puncte ai dreptate, dar nu putem face nimic.
In general reclamele sunt deranjante, mai ales alea de prin statii si gari, care se si repeta la nesfarsit.
Nu inteleg de ce te deranjeaza tocmai horoscopul, sunt altele mai rele.
Punctul cu nevoile lange biserici- eu nu cred ca exista, n-am vazut.
Am vazut din pacate, dar in alte locuri.
Restul tin de cei 7 ani de acasa, de educatie si in ziua de azi este tot mai rau.
Mai mult nu mai spun.
Si sa-ti mai spun (din experienta proprie) cat rau iti faci daca te amesteci sau vrei sa faci ceva bun?
Sa-ti spun cat de singur ramai sa te lupti, ca nu te ajuta nimeni, ci dimpotriva.
Iti faci numai rau, asa ca nu te mai baga.
Pe oameni nu poti sa-i schimbi. Eu m-am lamurit dupa ce am suferit mult (si mai sufar).
In biserica spun preotii si de celular si de alte cele, dar nu aude nimeni.
Doar daca s-ar da amenzi s-ar rezolva unele probleme.

Cu un punct din lista ta nu sunt de acord:
"5. ... sa se alinieze barbatii intr-o parte si femeile in alta. De ce? De ce te intereseaza unde stau oamenii? Si vorba cuiva care a raspuns inaintea mea: separi sot de sotie, frate de sora, mama de fiu sau invers?
Unde ajungem? Cine ne permite asta? Si pentru ce?
"Sa nu separe omul ceea ce a unit Domnul"!
In biserica ar trebui sa ne intereseze numai persoana noastra, rugaciunea/cantatul si Dumnezeu.
Nu poti sa te rogi daca stai langa sotul, fratele, sora, tata, mama?

Vai, vai , ce pareri ! Ia sa ascultam cuvintul Domnului, care zice :

Matei 10 :
,,Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.
Cine ține la sufletul lui îl va pierde, iar cine-și pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi. "

Iar noi in timpul sfintei liturghii, si nu numai, suntem chemati sa-l cinstim, sa-l adoram si sa-i multumim Domnului ! Adica un moment exclusiv dedicat Lui.

Ne mai socotind disciplina si bunarinduiala fireasca a bisericii pe timpul slujbelor !

NB : nu cautati sa interpretati voi sfinta Scriptura, deoarece o faceti rau , cind si cum nu trebuie, ci ascultati cuvintele sfintilor parinti care au talmacit ei , cuvintele Domnului !

Last edited by zaharia_2009; 26.11.2010 at 09:49:42.
Reply With Quote