View Single Post
Vechi 26.11.2010, 12:02:03
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Draga Simona, am intrat si eu sa raspund la topic.
La unele puncte ai dreptate, dar nu putem face nimic.
In general reclamele sunt deranjante, mai ales alea de prin statii si gari, care se si repeta la nesfarsit.
Nu inteleg de ce te deranjeaza tocmai horoscopul, sunt altele mai rele.
Punctul cu nevoile lange biserici- eu nu cred ca exista, n-am vazut.
Am vazut din pacate, dar in alte locuri.
Restul tin de cei 7 ani de acasa, de educatie si in ziua de azi este tot mai rau.
Mai mult nu mai spun.
Si sa-ti mai spun (din experienta proprie) cat rau iti faci daca te amesteci sau vrei sa faci ceva bun?
Sa-ti spun cat de singur ramai sa te lupti, ca nu te ajuta nimeni, ci dimpotriva.
Iti faci numai rau, asa ca nu te mai baga.
Pe oameni nu poti sa-i schimbi. Eu m-am lamurit dupa ce am suferit mult (si mai sufar).
In biserica spun preotii si de celular si de alte cele, dar nu aude nimeni.
Doar daca s-ar da amenzi s-ar rezolva unele probleme.

Cu un punct din lista ta nu sunt de acord:
"5. ... sa se alinieze barbatii intr-o parte si femeile in alta. De ce? De ce te intereseaza unde stau oamenii? Si vorba cuiva care a raspuns inaintea mea: separi sot de sotie, frate de sora, mama de fiu sau invers?
Unde ajungem? Cine ne permite asta? Si pentru ce?
"Sa nu separe omul ceea ce a unit Domnul"!
In biserica ar trebui sa ne intereseze numai persoana noastra, rugaciunea/cantatul si Dumnezeu.
Nu poti sa te rogi daca stai langa sotul, fratele, sora, tata, mama?
Da Sofia ,ai dreptate când spui că atunci când încerci să schimbi ceva sau să faci ceva te lovești ca de un zid și se revarsă asupra ta numai ură.Am trăit și încă mai trăiesc astfel de experiențe.Duhovnicește ar fi să nu te lași doborât de oameni dacă pentru cele ce faci ai binecuvântarea preotului dar din păcate este greu dacă nu imposibil să treci peste acel scut format din veteranii bisericilor fără de care nimic nu se mișcă nici în nici pe lângă acestea care de obicei sunt oameni care au făcut multe pentru sfintele lăcașuri dar care au încremenit în timpul lor și nu-i poți schimba.

În ceea ce privește acțiunea cred că trăim niște timpuri decadente în care orice dorință de a acționa și de a schimba ceva în bine este un risc pe care numai cel care nu cunoaște urmările și-l poate asuma.

În legătură cu locul unde stau bărbații,femeile în funcție de vârstă și de erarhie în apararul de conducere al parohiei...aici sunt niște reguli pe care nu le putem schimba noi căci aparțin Sfintei Tradiții având sunt convinsă și o explicație legată de învățătura bisericii.

Amenzi în biserică???Biserica este locul unde se lucrează cu puterea CUVÂNTULUI nu cu legea omenească.

Dar deja acestea nu mai au legătură cu tema topicului .
Scuze pt.oftopic.
Reply With Quote