*facepalm*
Nici nu stiu de unde sa incep. Astfel de articole ma fac sa imi fie rusine ca apartin speciei umane. Chiar nu imi pot da seama daca este o incercare foarte reusita a unui
"troll" sau daca chiar este serios. Am sa musc momeala si am sa presupun ca vorbesti serios.
In primul rand: toate exemplele date de tine exista deoarece au la baza urmatoarea presupunere: majoritatea persoanelor sunt sanatoase mintal si isi pot da seama de diferenta dintre fantezie si realitate, deci nu sunt afectate in nici un fel de astfel de imagini.
Dar chiar si asa, hai sa ne uitam mai atent la exemplele tale. Principalul motiv pentru care in reclame la hardware grafic sunt folosite imagini fantastice este faptul ca in prezent reprezentarea corpului uman este destul de imperfecta incat sa fie chiar ciudata. Insa, cum ai dat si tu dovada mai jos, chiar si cand este reprezentat o persoana umana, unele persoane sar si tipa ca nu e corect deoarece obiectiveaza femeile, expune "împătimirea sexuală și obsedarea tinerilor", etc.. Revenim la imagini cu "simbolism demonic". Daca eliminam reprezentari a corpului uman ne raman doar reprezentari fantastice sau inorganice. Un peisaj sau niste pisicute si catei nu au acelasi impact asupra cumparatorilor precum imagini fantastice precum creaturi mitologice sau creaturi din cosmaruri. Asta este un fapt ce poate fi dovedit stiintific dar si personal: cand mergi pe strada, preocupat cu probleme personale si cu un singur scop in minte: sa ajungi la destinatie, ce are mai multe sanse sa iti atraga atentia: un peisaj idilic, niste animalute dragute, sau ceva ce are potentialul sa iti ameninte supravietuirea? Scopul marketingului este de a atrage atentia potentialilor clienti in cel mai eficient mod. Aceasta este singura intentie a departamentului de marketing, nu o conspiratie globala de a desensitiza publicul fata de diavol sau de a imprastia influenta diavolului. Chiar crezi ca un om amarat, care vrea doar sa isi termine tura si sa ajunga acasa mai repede cu salarul ca sa isi hraneasca familia mai are timp sa se gandeasca la cum sa cucereasca lumea in numele satanei? Daca raspunsul este da sfatul meu este sa iti reevaluezi prioritatile.
OK, next. Ce vad aici de 6666? Oh... Haide ma! *facepalm* Chair asa? Tu asta vezi intr-un model de ventilator? Semnul diavolului? In primul rand versiunea din ziua de azi unde 666 este "semnul diavolului" este o eroare de traducere din latina in greaca in aramaica si in cine stie ce alte limbi pana a ajuns la versiunea moderna. Intelesul original era o referinta la numele imparatului roman Nero, cel mai dispretuit dintre toti imparatii romani.
Aici ai o explicatie cu ZECE referinte ca sa te ajute. In al doilea rand mintea umana poate gasi modele cu inteles mai mult sau mai putin rational in aproape orice mediu mai mult sau mai putin aleator. Ca exemplu: uita-te intr-o zi la norii care trec peste cer si numara cate modele poti recunoaste. (Daca spui ca au fost puse acolo de Dumnezeu cred ca am sa ma pleznesc (facepalm) atat de tare incat am sa intru in coma.)
Alienware... trecand peste faptul ca fac calculatoare atat de scumpe incat e practic o escrocherie... pe bune? Acum si extraterestrii sunt draci? E ceva ce nu este un drac in lumea ta?
Acum sa discutam despre jocuri. E clar ca habar nu ai despre ce vorbesti si ca tot ce ai expus tu aici este rezultat doar in urma unei cautari pe internet pentru material controversat. Daca ai sti despre ce vorbesti ai sti ca exemplele tale: Warcraft, Diablo, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Dragon Age - Origins au ca tema principala
LUPTA IMPOTRIVA RAULUI! Stii? Aceeasi tema ca in basmele cu care ai crescut, cele cu balauri si monstri care incearca sa opreasca eroul de la salvarea lumii sau a unei persoane dragi, la fel ca in jocuri. In Diablo 2, pe langa faptul ca protagonistul lupta impotriva unor demoni ce reprezinta raul si ii elimina unul cate unul, fiind ajutat chiar de un inger (ingerii sunt buni, nu?). In Oblivion protagonistul trebuie sa opreasca o armata de demoni care invadeaza lumea prin niste porti spre dimensiunea lor, numita Oblivion. In Dragon Age - Origins protagonsitul este membru al unei organizatii numite Grey Wardens a caror scop este sa combata o armata de "demoni" numiti Darkspawn. Daca ai fi extins cercetarea ta ca sa cuprinda si povestea jocurilor care le numesti si mesajele care incearca sa le trimita ai fi stiut despre ce vorbesti. Dar e prea greu sa vezi ceva ce nu iti convine nu?
Cat despre celelalte exemple de simbolism. Sper ca nu crezi ca toate simbolurile din lume au fost inventate de crestini si numai ei au dreptul sa le foloseasca. Ochiul este un simbol ce dateaza de pe vremea cand oamenii si-au dat seama la ce e bun acel organ. Cu mii de ani inainte sa existe crestinismul, chiar inainte sa existe ideea de monoteism, ochiul era folosit ca simbol a diferiti zei sau cu diferite intelesuri. Ca exemplu vezi ochiul lui Ra, printre altele. Nu ti se pare corect ca o firma ce se specializeaza pe elemente grafice sa aiba ca simbol un ochi? Ce ai prefera sa aiba, un picior? Cat despre Activision (nici mie nu imi place firma dar cred ca din alte motive fata de ale tale)... acum vrei sa abolesti litera v pentru ca arata ca niste coarne?
In al doilea rand: oricine poate gasi orice fel de inteles "simbolic" in absolut orice daca incearca destul de mult. Ca un mic exemplu (care nu il voi dezvolta aici pentru a evita iesirea din contextul acestui thread) voi lua doua mari simboluri ale crestinismului, cu care ar trebui sa fiti toti familiarizati: crucea si pestele. Inainte de a fi adoptate de crestinism primul era simbolul tiraniei, torturii, asupririi, etc. in toate zonele care aveau contact cu Imperiul Roman; si celalalt, printre altele, era simbolul nasterii si fertilitatii si era simbolul a mai multor zei pagani, printre care: Aphrodite, Atargatis, Dagon, Ephesus, Isis, Delphine si Pelagia. De aici s-ar putea trage urmatoarea concluzie: crestinismul este o religie pagana care asupra si tortureaza, mai ales daca citim cu atentie textul lor sfant (biblia), ceva ce nu ar fi trebuit sa fie accesibil nimanui in afara clerului, si numaram cati oameni a ucis zeul lor (2,476,633) si cati a ucis simbolul lor a raului (10).
Cred ca ma opresc aici cu acest punct. Ideea principala este ca fantezie nu este egal cu realitate si cine nu poate intelege asta are nevoie de ajutor.