Deci, Sofia !
Zaharia, a fost foarte clar ! Nu , să nu stai lângă fratele tău , lângă soțul tău, lângă cel ce se roagă , dar să-L iubești pe Dumnezeu mai mult ca pe oricine de pe lumea asta , mai mult și cel mai mult , și pe El Cel dintâi ! Greu , nu ? Știu , dar asta-i porunca , asta-i credința Adevărată, nu-i moftul lui Zaharia sau mai știu eu cui de prin zona asta a forumului de față ! Și fratele, și toți din astă lume pier , ca să ne reântâlnim la El, cu El în veșnicie , iar asta-i posibil prin Mântuirea noastră , iar de-l iubești pe cel de lângă tine, iubindu-L pe cel dintâi și neschimbat ai siguranța reântâlnirii cu cei dragi din lumea asta trecătoare , căci altfel ne separăm drumurile în veșnicie pentru totdeauna, iar tânguirea , regretul și suspinul vor fi de prisos și va fi mult prea târziu pentru mulți dintre cei de aici , din astă lume . Iubirea de Dumnezeu e făr de asemănare , nu are comparație, e unică din toate punctele de vedere . Iubindu-L pe El cel dintâi , îl iubești și îți respecți aproapele ! Iubindu-L pe El cel dintâi, orice regulament, amendă sau sancțiune lumească sunt de prisos , căci Iubirea Adevărată nu cunosc nesimțirea , răutatea , hula și alte cele asemenea lor , deci aici e buba :nu-L iubim pe Dumnezeu cu adevărat , pe Cel Adevărat care este singura Cale și singurul Adevăr, aflându-ne cântăreți la mai mulți stăpâni, la mai multe mese și cu dosul în mai multe luntrii , ori asta nu prea mere chiar deloc, adică credința NU FUNCȚIONEAZĂ !