View Single Post
Vechi 26.11.2010, 21:22:13
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Observ ca evitati subiectul ! Debitati doar generalitati, fara consistenta in vietile voastre..
Dati-mi solutia voastra pt mai multe cazuri ipotetice, dar atat de evidente in lumea noastra.
Un om bate un alt om. Ce faceti ?
Un om fura un alt om in mijloacele de transport in comun. Ce faceti ?
Izbucneste razboiul. Inamicul omoara, violeaza, fura, distruge tara intorcand-o cu 100 de ani in trecut. Ce faceti ?
Un om violeaza o femeie. Ce faceti ?
Un om va ameninta cu un cutit, nu sa va ia ceva , ci sa va omoare. Ce faceti ?

Si nu mai stati in confortului "mie n-o sa mi se intample niciodata!"
Tineti minte: crestinul nu-i un idiot care se izoleaza de lume pt a se mantui si atat.
Daca un om bate pe un altul ar trebui sa intervenim,caci poate acela e batut pe nedrept si are nevoie de aparare.Daca fac eu personal aceasta ? Recunosc ca sunt las,asa cum si tu ai presupus cand ai facut aceasta postare.Dar as vrea din tot sufletul sa il ajut pe cel batut pe nedrept,si poate as putea face atunci un gest inconstient de solidarizare cu cel batut,desi stiu ca mi-as putea-o lua chiar eu apoi.
Acesta e un gest suprem de solidaritate,care nu il faci de multe ori in viata,asemenea cu mucenicia,pentru ca risti sa fii batut si poate sa te lase infirm toata viata sau chiar mai rau.
Dar faptul ca suntem lasi,nu dovedeste deloc,ca, Cuvantul e mai putin adevarat.
Cu atat mai frumos este Cuvantul cu cat unii chiar il indeplinesc,si se bucura intreg cerul atunci.
Important este ca acest Cuvant ne-a fost lasat,caci ce pustie ar fi fost lumea fara el.
In rest,sa cerem putere Domnului sa il indeplinim chiar in situatii critice
Reply With Quote