Citat:
În prealabil postat de ioana30
Buna tuturor,
sper sa nu va mirati prea mult de intrebarea mea,dar as dori sa aflu mai multe lucruri referitoare la post, la ce inseamna corect a posti?
spre exemplu am incercat de mai multe ori sa tin in anumite zile post,rugaciune si sa am grija ce mananc, dar oricat mi-am dat silinta, tot se ivea cineva care sa-mi dea o bucatica de ciocolata sau ceva ce practic nu ar fi trebuit sa mananc...iar la sfarsitul zilei imi dadeam seama ca din neatentie nu am realizat de fapt nimic?! Sau, am mai patit ca trecuse ziua si nu am ingenuncheat sa zic macar o rugaciune, timpul a zburat iar eu uitasem complet indatoririle pe care le am...si tot asa.
Banuiesc ca am facut mai mult rau, incercand sa postesc si neavand atata putere sa fac lucrurile cum trebuie? Dar ce este "cum trebuie"? Cat de tare s-a suparat Dumnezeu pe mine, vazandu-mi slabiciunea?
Adevarul este ca nu stiu nimic concret despre Post. Nu stiu pentru ce este de fapt? Cum se posteste corect? La ce ne ajuta?
Va rog ajutati-ma cu indrumarile voastre.Va multumesc!
|
Postul este infranarea trupului,pentru a ajuta sufletul sa se indrepte catre Dumnezeu.
Postul este ca o ofranda,un sacrificiu adus lui Dumnezeu,si arata dorinta noastra de a ii fi pe plac.
Postul vazut este abtinerea de la o anumita mancare si celelalte lucruri trupesti ,postul nevazut este abtinerea de la rau,si infrangerea lenei si inertiei si placerii ,care sunt principalul obstacol intre noi si Dumnezeu.
In concluzie ,postul e incordarea intregii fiinte,in dorinta de a se intoarce la Creatorul sau.
Acum revenind la tine:daca ai mancat o bucatica de ciocolata fara sa vrei,dar ai impartit dragoste in jurul tau in aceea zi,aceea iti va fi socotita ca o zi de post.
Iar daca nu ai reusit sa imparti dragoste,dar ai tinut totusi postul,aceea tot iti va fi socotita ca o zi de indreptare si nazuinta.