Citat:
Īn prealabil postat de tigerAvalo9
Dar eu cred ca cine are bun simt o sa il aiba pe tot parcursul vietii,fericit e si cine nu are nu o sa si-l faca asa usor,
|
Iarta-ma, poate n-am inteles eu ceva... In ce context ar trebui sa fie fericit cel fara bun simt? Doar asa ca poate dormi linistit? Atunci... ai dreptate!
Citat:
BUNUL SIMT nu se formeaza asa usor,intr-un an,o luna sau 2 ani ci in decursul a multi ani,depinzand de crestere si educatie.
|
De obicei asa este. Totusi sunt destule cazuri cand bunul simt apare peste noapte, iar asta atunci cand Dumnezeu ne arata cat de relativa este functia, bogatia, sanatatea, etc... Am cunoscut persoane ex-arogante care pareau dispuse sa dea buna ziua si la caini, cersind parca o clipa de incredere binecuvantata!
Citat:
Haideti sa transformam ''n-are-ul'' in o sa il aiba.Putem?Suntem in stare ,noi,de asa ceva?
|
Ceea ce la om este cu neputinta, la Dumnezeu nimic nu e batut in cuie. Practic omul este intr-o continua uimire si nepricepere incercand sa descifreze ce anume il sensibilizeaza pe Dumnezeu atat de mult la un pacatos de ajunge sa ia locul altuia care s-a ostenit o viata si a alunecat poate din prea multa ravna! Uneltirile diavolului sunt nebanuite, dar si mila lui Dumnezeu neintrecuta! Daca am putea face deosebire intre mandrie si smerenie, asa cum trebuie, nu dupa cum ne imaginam noi, atunci inca mai avem sanse la mantuire...