Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Tot mai multi oameni poarta masti pe fata. Oriunde. Pe strada, la serviciu, acasa, pe forumuri. O masca frumoasa, impodobita de fiecare cum stie mai bine. Masca fericirii. Masca iubirii de semeni. Masca milosteniei. Masca smereniei. Masca credintei. Masti. Masti.
|
„Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii.” (1Cor 14:33) dar numai atunci când pacea este întru Hristos.
Modernismul ăsta pătimaș își propune să aducă și el o pace, însă nu pacea lui Hristos, ci pacea amăgitoare, mincinoasă și falsă a lui antihrist. Toată lumea să fie fericită, viața e frumoasă, hai să ne înțelegem cu toții, toți suntem la fel, toți suntem frumoși, nu există nici o diferență... Asta e una din lozincile veacului ce e ușor asimilată de masele ignorante.
De ce să fiu fățarnic, de ce să mă prefac că totul e frumos când nu este, când de fapt trăim vremuri de cumpănă? Există o foarte mare primejdie, un spectru satanic ce vrea să măture lumea asta, vrea să distrugă toate granițele și toată rezistența neamurilor.
În ziua de astăzi trebuie să fii hotărât! Nu cum vezi pretutindeni oameni slăbănogiți, vlăguiți de patimile veacului, acei oameni care trăiesc și se complac în deșertăciuni. Antihrist vrea să domine, el vrea să ne transforme din oameni în sclavi smeriți și ascultători.
Nu domnule, în ziua de azi este mare păcatul tăcerii. Să taci când vezi toate fărădelegile ăstea din jurul nostru este crimă. „A.. nu lasă că cine-s eu, eu sunt un nimeni, n-am eu vrednicia necesară pentru a lupta.” Greșit! Toți avem obligația să apărăm și să trăim duhul Ortodoxiei, a lui Hristos. Nu să ne lălăim, să șovăim, ci să mergem hotărât, fără a ne abate de la calea cea bună.
În ziua de astăzi, mai presus de toate, nu ai voie să stai mut, căci așa se destramă credința, din pricina tăcerii și a zidului muțeniei.
Dar mulți potrivnici s-au trezit zicând că este de fapt extremism. Nu este, ei cred asta căci nu mai au nici un reper, nu se mai pot raporta la nimic adevărat. Însă istoria ne arată că nu este extremism, ci că pur și simplu toată voința și toată forța, în veacul modern, s-a spălăcit de tot.
Ne-am compromis prea mult, am lăsat prea multă apă să se infiltreze în cimentul fundației noastre de creștini, făcând-o să se prăpădească.
Din cauza obiectivelor corect politice ale elitelor și din cauza mentalității prostești moderne, se va ajunge să-L dăm încet încet afară pe Hristos din viețile noastre. Așa s-a făcut și cu tot ceea ce era mai de valoare. Vor să scoată crucea de pe perete, vor să rupă calendarul creștin, să dea foc la steagul național, să nu ne mai îngropăm morții ci să-i profanăm prin ardere, să nu mai avem icoane etc. etc. sub pretextul că discriminează pe oamenii de celelalte „religii”. Vor să modifice și să altereze Cuvântul credinței noastre căci îl numesc rasist și antisemit sau că îi deranjează prea mult pe jidani. Uite cum au cenzurat Prohodul! Cenzură, cenzură și iarăși cenzură.
Ei vor să șteargă adevărul, anume acela că jidanii au fost niște criminali de Dumnezeu și încă mai sunt și astăzi, hulindu-L pe Hristos la tot pasul.
Fără compromis, trebuie să spunem Adevărul chiar și cu prețul vieții. Cu fiecare compromis ne înjosim omenește și ne rupem o parte din suflet. Să nu mai fim fățarnici! Să zicem Da atunci când e Da și Nu atunci când e Nu. Diplomația e de la drac. Dacă unii se smintesc sau sunt deranjați de adevăr, e treaba lor. Dacă ne vor numi rasiști și antisemiți pentru că mărturisim Adevărul, atunci să ne numească astfel. Nu ne pasă; trebuie să fim ca un zid în fața valului ideologiei moderne ateiste și de distrugere a sufletului.
Să-l luăm pe Nu în brațe și să zicem Nu la toate fărădelegile și la toate abaterile pe care le vedem.
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
|
De ar fi mai mulți monahi și preoți la fel ca părintele Amfilohie altfel ar sta treaba în ziua de astăzi.
N-avem verticalitate nici cât o moluscă. Creștinismul e fleșcăit, vlăguit! Suntem precum gelatinele, niște meduze. Creștinismul ar trebui să fie precum stânca, însă în ziua de azi este precum zăpada după ploaie; nu mai are forță pe plan social.