View Single Post
Vechi 27.11.2010, 12:35:49
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Uite, unul din lucrurile bune de pe vremea comunismului era că atunci puteai vedea clar și puteai diferenția albul de negru. Binele era bine și răul era rău, nu cum e astăzi în nuanțe de gri. Însă noi trăim în vremurile în care ei în loc să ne schingiuiască și să ne tortureze, ne cumpără cu parfum, bani, cu „bombonica” dulce la gust. Libertinajul acesta al democrației, în combinație cu ideologia capitalistă (a cărei singur dumnezeu este banul) este o armă mortală pentru suflet. Mai mult este distrus sufletul în ziua de azi cu funduri goale decât cu bătăile din trecut.

Ei au reușit să programeze conștiința maselor încât aceștia să cadă într-o lenevire și într-un somn lung și adânc. Lozinca veacului este „Plăcerea! Satisfacția! Distracția!”. Tot ceea ce este plăcut la gust este acceptat și astfel omul uită de responsabilitățile lui. Omul mai întâi de toate trebuie să fie om, nu să fugă după plăcerile veacului care sunt trecătoare.

A avut un foarte mare succes satana cu democrația asta, cu libertinajul. Așa cum zicea și părintele Amfilohie, în ziua de astăzi se strigă „Fă ce vrei! Fă ce-ți place”. Omul nu vede adevărul și nu trăiește în trezvia minții căci se adâncește de bună voie în patimi. Și câte patimi sunt!

Ajunge doar să dai drumul la televizor și dai de o întreagă lume a degradării și a scârboșeniei. Ajunge doar să te uiți la emisiunile ce se difuzează ca să îți dai seama că omul e prostit și îndobitocit.
Dar el (omul) nu își dă seama de asta, căci el a gustat „bombonica”, care este patima și nu mai poate renunța la ea. Poate chiar nici nu vrea să renunțe la ea. Patima întunecă mintea. Limitează gândirea și nimicește aspirațiile și virtuțiile omului.

Dar mai întâi de toate, îl face pe om să uite că este român dar mai ales creștin! România se dorește a fi țară cu 89% creștini! De unde au mai scos procentul ăsta nu știu! Dacă se circulă cu autobuzul nici vorbă de 89% din oameni care își fac Cruce când trec pe lângă o Biserică, nici vorbă de 89% de oameni care să nu înjure sau 89% de oameni cărora să le vezi doar din simpla privire seriozitatea, hotărârea, trezvia. Acea privire care îți spune „Eu cunosc Adevărul!”, nu privirea care zice „Eu acum mă duc la discotecă” sau ”Am chef de o băutură”

Până nu se topește bombonica din gura omului acesta nu va conștientiza situația în care se află. Și asta pentru că suntem slabi! Dar mai ales dezbinați. Așa cum au fost strămoșii noștri dacii dezbinați, așa am moștenit și noi.

„Fii tu sfânt ca alții să te urmeze.”

Auziți înțelepciunea ce este scrisă în Ecclesiastul capitolul 11, versetul 9:

„Bucură-te omule, cât ești tânăr și inima ta să fie veselă în zilele tinereții tale și mergi în căile inimii tale și după ce-ți arată ochii tăi, dar să știi că pentru toate acestea, Dumnezeu te va aduce la judecata Sa. Alungă necazul din inima ta și depărtează suferințele de trupul tău, căci copilăria și tinerețea sunt deșertăciune.”

Multe semințe au căzut între spini. Trebuie să-i ajutăm pe semenii noștri, trezind în ei conștiința cea atrofiată și îndepărtând spinii grijilor lumești. Dar cu cât cresc spinii mai mult cu atât va fi mai greu trezirea lor!

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 27.11.2010 at 12:39:32.
Reply With Quote