View Single Post
Vechi 05.06.2007, 19:08:01
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mirean
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
calator: " Care este problema? Cred ca este teama unei uniri care sa insemne un fel de amestec, un schimb de compromisuri Nu cred ca suntem la un astfel nivel de risc, personal cred ca o Biserica Unica este imposibila

Vad ca ai dat singura raspuns la intrebare. E normal ca la acele intruniri nu ai putut constata ceva alarmant. Doar nu ai fi vrut sa vi se spuna: "Dragi ortodocsi, am venit sa va asimilam in cultul sau religia noastra." Daca pe langa experienta capatata la acele intruniri te-ai inarma si cu lectura materialelor scrise despre ecumenism (pentru o prima impresie ajunge sa citesti chiar si numai ceea ce s-a scris pe acest topic), ai fi mai in siguranta ca nu greseti in opinia ta. Dar a-ti forma o opinie doar din acele intalniri, este cam putin. Oricum, vad ca excluzi posibilitatea unei Biserici Unice. Asa e, doar venirea Domnului va face acest lucru posibil. Ori, ecumenismul actual tocmai asta are ca finalitate: unirea intr-un singur crez, si anume credinta in Lucifer. Pentru noi, ca romani este incredibil. Si totusi asa este. Se lucreaza deja.
Soro, io-s ortodox!!! nu stiu ce crezi tu dar cred ca ortodocsii nu-s nici prosti, nici inculti, nici handicapati. Ne batem in piept cu spiritualitatea noastra dar ne temem de "asimilare"! De ce nu i-am asimila noi pe ei?????
Mirean, in sfarsit o vorba inteleapta. Asa ar fi si corect. Dar din pacate nu e si dorinta lor.
Reply With Quote