Pot sa confirm din experienta ca ne putem spovedi si impartasi saptamanal. Nu e asa de greu pentru cei din Romania, care au biserici ortodoxe oriunde ar trai.
Meditam ieri la Sfanta Taina a Impartasaniei. Pentru multi dintre credinciosi este dificil de crezut ca Hristos Se jertfeste si Se imparte tuturor neimpartit. Ma gandesc ca am putea face o analogie cu ADNul care exista in corpul uman: asa cum fiecare celula care ne alcatuieste contine informatia deplina despre intregul organism, asa si in fiecare lingurita este continut intregul Trup si Sange al Lui Hristos. Dar ce este de fapt Trupul Mantuitorului? Stim bine ca este intreaga Biserica, adica noi toti, credinciosii care o alcatuiesc.
Efeseni 5, 23: "Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este."
Deci in fiecare lingurita cu care ne impartasim se gaseste, printr-o Taina minunata, informatia necesara comuniunii noastre, a unora cu altii, intr-un Tot care se numeste Trupul Sau. Informatie fara de care noi nu putem fi cu adevarat partasi unii cu altii, cu alte cuvinte co-partasi ca madulare separate care sa alcatuiasca un Intreg care este Biserica Lui Dumnezeu. De aceea, neimpartasindu-ne constant, noi ne separam de Trupul Sau mistic si de Insusi Dumnezeu, mai ales prin pacatele pe care le comitem des. Iata cum Domnul nostru a randuit ca Sangele mantuitor sa ne curateasca de pacate, ca mai apoi sa alcatuim toti impreuna Biserica nevazuta al carei Cap este Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.
Sa ne straduim sa intelegem pe cat putem importanta acestei Sfinte Taine randuite ca se ne tina partasi fiecare cu fiecare, ca impreuna sa lucram in chip diferit si armonios lucrarea de mantuire a Lui Dumnezeu in lume.
Last edited by Florin-Ionut; 06.12.2010 at 17:11:36.
|