Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut
Mai intai sa invatam a respecta randuiala in biserica, iar mai apoi sa ne uitam si la cei din afara bisericii. Da, este nevoie sa-i atentionam si pe eterodocsi, dar ce ne facem cu ortodocsii nostri care vin duminical la Liturghie? Ei stiu sa stea la slujba, stiu sa se comporte fara sa deranjeze, pot sa se abtina sa nu vorbeasca doua ore, stiu sa se imbrace decent cand vin la biserica, sa-si inchida telefoanele mobile sau sa le lase acasa?
Stiu ortodocsii nostri pentru ce ne-a lasat Dumnezeu pe pamant Dumnezeiasca Liturghie? Sau vin acolo ca la teatru, ca la un ritual sec pentru ca nu au ce face acasa?
|
Nimeni nu e perfect, inclusiv tu. La Sf. Liturghie nu trebuie sa iti fie distrasa atentia de la rugaciuni de ceva ce ai mentionat. Inclusiv de sunatul telefonului mobil. Spunea un preot ca cine se lasa intrerupt de galagie, sau de orice din biserica, nu e crestin ortodox. Daca vor venii razboaie si se vor auzii bombardamente nu ne mai rugam? Nu se va mai face Sf. Liturghie? Daca vor venii vremuri in care nu vom avea cu ce sa ne acoperim trupurile? Nu ne mai rugam impreuna la Sf. Liturghie? Ia documenteaza-te putin despre viata sfintilor din inchisorile comuniste, in ce trai mizer vietuiau si pt aia se rugau mai bine si faceau Sf. Liturghie.