Citat:
În prealabil postat de Penticostalul
Te cred doctore.
Dar nu stii tu daca in biserica baptista de la tine din cartier a avut loc sau nu o minune.
Cauta ca atunci cand analizezi o biserica sa o faci intr-un mod empatic. Nu face consideratii asupra altor biserici asa cum nu ti-ar place sa se vorbeasca despre biserica ta.
Si eu sunt inconjurat de biserici ortodoxe in Constanta. Tot ce aud din ele sunt dangate de clopot. As putea trage concluzia ca acolo nu a avut loc nici o minune?
Eu am si intrat si am participat la slujba in cateva dintre ele. Mi-a placut dar nu am vazut nici o minune. Pot trage vreo concluzie?
Si inca ceva: sa nu supraestimam importanta minunilor. Chestia asta cu minuni ZERO !! Prin urmare credință ZERO !! e exagerata. Eu cred ca cineva poate sa aibe credinta chiar si fara sa vada minuni.
|
Măi fiule, cred că totuși te înșeli, măi fiule. Ți-am spus care a fost singura minune pe care am văzut-o la ei de 20 de ani încoace: minunea finanțării lor abundente mai ales în anii '90. De atunci nu am văzut nici o minune și nu am auzit de absolut nici o minune. Iar felul în care dumneata interpretezi scriptura este tocmai o contradicție a scripturii, care spune că acele semne îi vor însoți pe cei credincioși. Prin urmare credința np pe care îi cunosc, și știu și penticostali nu doar baptiști este egală cu ZERO; nu doar că nu am văzut minuni la ei, însă nu am văzut nici măcar un singur np care să facă vreo minune ca cele de la Mc 16:17-18. Absolut nici un np nu face și nu a făcut niciodată o astfel de minune, prin urmare credința lor nu doar individuală, dar a ansamblului este egală cu ZERO. Ei doar fac un circ cu chitări și tobe și cu orchestră, așa ca să dea bine la fraieri, dar nu am văzut nici o minune. Pur și simplu credința lor este pentru bani, pentru excursii, pentru avantaje materiale, pentru surescitări emoționale; este o credință falsă, egală cu ZERO.