Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona
Din postarile voastre si din discutia avuta cu un user care doreste sa ramana anonim:
,,si explicat faptul ca in biserica se vine pt Dumnezeu, nu pt oameni, deci trebuie
"impodobita" inima cu rugaciune si cu slava lui Dumnezeu, si nu trupul
cu fel de fel de haine extravagante si accesorii in trend''
,,de asemenea, trebuie explicat de ce pantalonii, sau o fusta mulata vatama pe cel ce e pacatos,
poate chiar atins de patima curviei si vine la biserica incercand sa se vindece"
Sa intocmim pentru inceput - pentru noi momentan - o lista la care fiecare sa adauge un citat din Sfintii Parinti, canoane, etc ca si un preview ca sa zic asa la cum ar arata o asemenea brosura:
,,si cred ca ideea asta, circuland pe forum ar avea posibilitatea sa se "imbunatateasca" cu parerile fiecaruia si fiecare si-ar putea aduce contributia la ea astfel incat, rezultatul final sa fie "lucrator" in inima cui citeste''
|
Se materializeaza o lista cu sfaturi.
Poate ca pe langa reguli privind infatisarea cuviincioasa, ar trebui sa se adauge si una referitoare la parfum. Eu nu folosesc parfum (decat ff rar), de aceea percep ca foarte "violente" parfumurile altora. Parfumul nu ar trebui perceput de cineva care este la o distanta mai mare de 50 cm (sau in fine, ceva ce ar corespunde "spatiului personal").
De asemenea, rujul.. ar trebui evitat in biserica. Sau macar sa nu fie sarutate icoanele de cele care au ruj/gloss pe buze.
S-ar putea alcatui o lista cu reguli de conduita/infatisare in biserica, iar aceasta lista , ar putea fi multiplicata si distribuita la pangar. Nu cred ca ar fi un cost foarte mare.