Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
...Pentru că refuzăm să credem o invenție omenească, aceea că împărtășania ar fi o Taină și că pâinea și vinul s-ar preface în trupul și sângele real al lui Hristos! Iar când am cerut dovezi biblice (noi știm că nu există)...
|
"Stiinta voastra" este pur trupeasca...
NU vreti sa aceeptati ADEVARUL Sfintei Euharistii (marturisit neschimbat de Duhul Sfant in Sfanta Biserica de aproape doua milenii).
Am postat anerior pe larg ce spune Sfantul Ioan in Evanghelie in capitolul 6, cand reda intocmai cuvintele Domnului Iisus Hristos ce nu lasa loc de interpretare cand spune: "trupul Meu este adevarata mancare si sangele Meu este adevarata bautura... painea care o voi da EU pentru viata lumii este trupul Meu. Cel ce nu manaca trupul Meu si nu bea sangele Meu nu are viata in EL".
Sfanta Euharistie se traieste (caci se primeste Duh Sfant in aceasta Taina)... ea nu poate fi doar "studiata" rational. Exista sfinti care au sfinte moaste si aceasta numai datorita Sfantei Impartasanii... care face ca dupa moarte, trupul lor, contrar legii firesti a descompunerii (in pamant), nu putrezeste, ba mai mult izvoraste mir.
Asa cum intruparea Fiului in om de la Duhul Sfant precum si nasterea fara dureri si pazitoare a fecioriei a Maicii Domnului nu pot fi intelese "omeneste" ci doar in Duhul Sfant, asa si Sfanta Taina a Euharistiei trebuie traita caci doar in Duhul Sfant pot fi intelese cele mai presus de cugetul omenesc.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Cât privește afirmația lui Hristos, am încercat s-o explic. Credeți că la Cina cea de Taină apostolul Toma (de exemplu) n-ar fi sesizat că lipsește o părticică din trupul Domnului atunci când le oferea "acesta este trupul Meu"? Credeți că apostolul Petru (cel pe fază întotdeauna) n-ar fi sărit cu ștergarul să oprească sângerarea la "acesta este sângele Meu"? Mai gândiți-vă 2 zile și la acest aspect. Mulțumesc
|
VAI VAI VAI... ce gandire simplista!!! si pur omeneasca ... nicidecum duhovniceasca! (I corinteni cap 2)
Fiecare particica (molecula, atom...) din trupul si sangele Domnului Iisus Hristos este unita in intregime cu deplinatatea fiintei Dumnezeiesti ("Căci întru El locuiește, trupește, toată plinătatea Dumnezeirii" Coloseni 2,9).
Astfel, noi crestinii ortodocsi, prin Taina Sfineti Euharistii, cand ne impartasim cu adevarat Trupul si Sangele Domului Iisus Hristos, ne "facem partasi intregii firi Dumnezeiesti" (II Petru 1,4)... intrucat fiecare particica (fiecare molecula, fiecare atom) din Sfanta Impartasanie este unita cu deplinatatea firii Dumnezeiesti... deci nu conteaza cantitatea de materie pe care o primim la Sfanta Impartasanie!