View Single Post
  #29  
Vechi 30.11.2010, 13:22:30
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.399
Implicit

Pasta de naut


Ingrediente:
- 400 grame de naut boabe
- 15 catei de usturoi mici
- 1 legatura de patrunjel
- 1-2 lingurite de seminte de susan
- ulei, sare, piper, boia de ardei dulce

1. Se spala boabele de naut si se lasa la muiat in apa timp de 24 de ore.
2. Se arunca apa in care s-au muiat boabele si acestea se fierb timp de aproximativ 3 ore si jumatate (intr-o cantitate considerabila de apa).
3. Cand boabele sunt destul de moi, ele se separa de apa in care au fiert (care se pastreaza intr-un vas pentru a fi folosita ulterior) si se lasa la racit.
4. Boabele de naut astfel pregatite se maruntesc (cu ajutorul blenderului, al masinii de tocat carne sau al pisatirului pentru piure) si, pentru a ajunge de consistenta unei paste, se amesteca impreuna cu o parte din apa in care au fiert (aproximativ 500 ml = 1.5 cani) si cu uleiul (cateva linguri).
5. In continuare se adauga patrujelul si usturoiul tocate marunt, semintele de susan (1-2 lingurite), sarea, piperul si boiaua de ardei dulce, dupa gust si se amesteca toate.
6. Se consuma sub forma de tartine, cu muraturi.

Este o alta reteta excelenta si foarte hranitoare datorita nautului si sanatoasa datorita usturoiului. De remarcat ca in formula aceasta mirosul de usturoi nu se simte, in parte multumita frunzelor de patrunjel. A se consuma de preferinta cu paine integrala.

Pofta buna!
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote