Citat:
În prealabil postat de Grabriella
Este atat de evidenta provenienta invataturii adventiste !
Sunteti demni urmasi ai saducheilor !
|
Tot e bine că suntem demni, era mai rău de eram nedemni...
Apropozito de saduchei și urmașii lor: ei nu credeau în înviere, pentru ei învierea era fără sens. Fără sens este învierea și pentru cei ce cred că sufletul omului primește răsplata/pedeapsa imediat la moarte.
Citat:
În prealabil postat de Grabriella
Sf.Ev. dupa Luca 20:
36. Ca nici sa moara nu mai pot, fiindca sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii.
(Mt 22:30-32, Mc 12:25, Ga 4:5-7, 1In 3:2)
37. Iar ca mortii invie, a aratat-o si Moise la rug cand pe Domnul Il numeste Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob.
(Ies 3:6, Ies 3:15-16, Mt 22:30-32, Mc 12:26)
38. Or, Dumnezeu nu este al mortilor, ci al viilor; fiindca toti traiesc intru El".
(Mt 22:30-32, Mc 12:27, Rm 6:10, Rm 14:8-9)
|
Nu știu ce ați vrut să-mi demonstrați prin copierea acestor texte (din Catehism ori dintr-un manual de sectologie, nu-mi dau seama), probabil faptul că morții au conștiență. Cât se poate de fals! Noi chiar credem în înviere (contrar părerii dvs. despre adventiști), însă nu în absurdul ideii de
viață în moarte (înainte de înviere).
Se repetă insistent un pasaj
Mt.55:30-32. Dumneavoastră l-ați verificat? O să vi-l redau cu un verset înainte chiar dacă vă veți supăra. Deși Cuvântul lui Dumnezeu nu ar trebui să ne supere, chiar când ne mustră:
"
29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
30. Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.
31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor."
Deci Dumnezeu spune că e un Dumnezeu al celor vii: Avraam, Isaac și Iacov referindu-se la
învierea lor. Pe vremea lui Moise și pe vremea lui Hristos când au fost reluate aceste cuvinte, Avraam Isaac și Iacov erau morți, dar Dumnezeu avea în vedere învierea lor (așa cum v-am subliniat în textul biblic).