Nu orice numeste lumea secta este secta!
Să vedeți ceva interesant. La un moment dat Apostolul Pavel era considerat sectant.
Evreii din Roma credeau că Pavel face parte dintr-o sectă (partidă) :
Fa 28:15 Din Roma ne-au ieșit înainte, până în "Forul lui Apiu", și până la "Cele trei
Cârciumi", frații, care auziseră despre noi. Când i-a văzut Pavel, a mulțumit lui Dumnezeu,
și s-a îmbărbătat.
Fa 28:16 Când am ajuns la Roma, sutașul a dat pe cei întemnițați căpitanului străjerilor
palatului, iar lui Pavel i s-a îngăduit să rămână într-un loc deosebit cu un ostaș care-l păzea.
Fa 28:17 După trei zile, Pavel a chemat pe mai marii Iudeilor; și, când s-au adunat, le-a zis:
"Fraților, fără să fi făcut ceva împotriva norodului sau obiceiurilor părinților noștri, am fost
băgat la închisoare în Ierusalim, și de acolo am fost dat în mâinile Romanilor.
Fa 28:18 După ce m-au supus la cercetare, ei aveau de gând să-mi dea drumul, pentru că nu
era în mine nici o vină vrednică de moarte.
Fa 28:19 Dar Iudeii s-au împotrivit, și am fost silit să cer să fiu judecat de Cezar, fără să am
dealtfel nici un gând să pârăsc neamul meu.
Fa 28:20 De aceea, v-am chemat să vă văd, și să vorbesc cu voi; căci din pricina nădejdii lui
Israel port eu acest lanț."
Fa 28:21 Ei i-au răspuns: "Noi n-am primit din Iudea nici o scrisoare cu privire la tine, și n-a
venit aici nici un frate, care să fi spus sau să fi vorbit ceva rău despre tine.
Fa 28:22 Dar am vrea să auzim părerea ta, pentru că știm că partida (secta)
aceasta pretutindeni stârnește împotrivire."
Deci gruparea (creștină) din care făcea parte Apostolul Pavel era considerată sectă !!!
Voi ce ziceți ? Era într-adevăr sectă ?
Hristos este într-adevăr Capul Bisericii ! Rămâne de stabilit care Biserică ?
|